ČETIRI ODLIČJA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA STRELCE „SMEDEREVA“

Na ovogodišnjem državnom prvenstvu standardnim vazdušnim oružjem u B programu (kadeti/kadetkinje i mlađi juniori/mlađe juniorke), koje je proteklog vikenda održano na vazdušnom strelištu u smederevskoj Sportskoj hali, strelci Streljačke družine „Smederevo“ osvojili su dva pojedinačna i dva ekipna odličja.
Dušan Bojić, najbolji mlađi junior u prošloj godini, na svoj osamnaesti rođendan, nije uspeo da odbrani titulu iz prošle sezone, pa je ove godine morao da se zadovolji vicešampionskom u disciplini vazdušni pištolj. U kvalifikacijama je bio ubedljivo najbolji sa njegovim najboljim ovogodišnjim rezultatom 561 krug. U finalu međutim, nije uspeo to i da potvrdi, pa mu je pripala titula vicešampiona. Zlatnu medalju osvojio je Mateja Tripković iz Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ iz Užica, a bronzanu Marko Ninković iz Streljačke družine „Pančevo 1813“.

U ekipnom nadmetanju Bojić je tim „Smedereva“ doveo i do titule vicešampiona, što je za stepenicu više od onoga što su postigli prošle godine. U ekipi sa Bojićem bili su Petar Kostić i Aleksa Nikolić. Zajedno su postigli 1.599 krugova. Prvaci Srbije u kategoriji mlađih juniora su iz Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda sa šest krugova više, dok je treće mesto osvojila SD „Pančevo 1813“ sa 1.571 krugom. Kadeti „Smedereva“ su pak, evo godine, sa 1.538 krugova, bili na stepenici niže nego pre samo pola godine na istom takmičenju. I u ovoj konkurenciji trijumfovao je „Akademac“ sa 1.582 kruga, drugo mesto osvojilo je Sportsko streljačko udruženje „Sava-Mesarci“ iz Vladimiraca sa 1.550 krugova.
U takmičenju standardnom vazdušnom puškom, kao i na prošlom državnom prvenstvu, Anđela Radojičić je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji kadetkinja sa 409,6 krugova. Prvakinja Srbije sa 412,9 krugova je Natalija Pavlović iz SK „Niš 1881“ sa 412,9 krugova, a srebrnu medalju osvojila je Teodora Hakač iz SD „Jedinstvo“ iz Stare Pazove sa 410,0 krugova. Sa ovim rezultatom, naša najbolja takmičarka u ovoj disciplini, nije uspela da se plasira u finale takmičenja za mlađe juniorke, pa nije imala priliku da se i u toj konkurenciji bori za medalje kao prošle godine.
Sledećeg vikenda u Smederevu će se najpre održati odloženo treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije, a dan kasnije 28. marta, održaće se i Finale istog takmičenja.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

Comments are closed.