ЧЕТИРИ ОДЛИЧЈА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ ЗА СТРЕЛЦЕ „СМЕДЕРЕВА“

На овогодишњем државном првенству стандардним ваздушним оружјем у Б програму (кадети/кадеткиње и млађи јуниори/млађе јуниорке), које је протеклог викенда одржано на ваздушном стрелишту у смедеревској Спортској хали, стрелци Стрељачке дружине „Смедерево“ освојили су два појединачна и два екипна одличја.
Душан Бојић, најбољи млађи јуниор у прошлој години, на свој осамнаести рођендан, није успео да одбрани титулу из прошле сезоне, па је ове године морао да се задовољи вицешампионском у дисциплини ваздушни пиштољ. У квалификацијама је био убедљиво најбољи са његовим најбољим овогодишњим резултатом 561 круг. У финалу међутим, није успео то и да потврди, па му је припала титула вицешампиона. Златну медаљу освојио је Матеја Трипковић из Стрељачког клуба „Алекса Дејовић“ из Ужица, а бронзану Марко Нинковић из Стрељачке дружине „Панчево 1813“.

У екипном надметању Бојић је тим „Смедерева“ довео и до титуле вицешампиона, што је за степеницу више од онога што су постигли прошле године. У екипи са Бојићем били су Петар Костић и Алекса Николић. Заједно су постигли 1.599 кругова. Прваци Србије у категорији млађих јуниора су из Стрељачког клуба „Академац“ из Београда са шест кругова више, док је треће место освојила СД „Панчево 1813“ са 1.571 кругом. Кадети „Смедерева“ су пак, ево године, са 1.538 кругова, били на степеници ниже него пре само пола године на истом такмичењу. И у овој конкуренцији тријумфовао је „Академац“ са 1.582 круга, друго место освојило је Спортско стрељачко удружење „Сава-Месарци“ из Владимираца са 1.550 кругова.
У такмичењу стандардном ваздушном пушком, као и на прошлом државном првенству, Анђела Радојичић је освојила бронзану медаљу у конкуренцији кадеткиња са 409,6 кругова. Првакиња Србије са 412,9 кругова је Наталија Павловић из СК „Ниш 1881“ са 412,9 кругова, а сребрну медаљу освојила је Теодора Хакач из СД „Јединство“ из Старе Пазове са 410,0 кругова. Са овим резултатом, наша најбоља такмичарка у овој дисциплини, није успела да се пласира у финале такмичења за млађе јуниорке, па није имала прилику да се и у тој конкуренцији бори за медаље као прошле године.
Следећег викенда у Смедереву ће се најпре одржати одложено треће коло Купа Стрељачког савеза Србије, а дан касније 28. марта, одржаће се и Финале истог такмичења.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

Comments are closed.