СТРЕЉАШТВО: ДЕВЕТ МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ЗА СТРЕЉАЧКУ ДРУЖИНУ СМЕДЕРЕВО

Најуспешнији клуб на регионалном првенству Србије у Б програму, које је одржано протеклог викенда на ваздушном стрелишту у Спортском центру „Чаир“ у Нишу, била је наша Стрељачка дружина „Смедерево“ са освојених 9 одличја: 6 појединачних медаља и 3 екипне титуле вицешампиона, саопштено је из овог клуба. Освојене су 1 златна, 6 сребрних и 3 бронзане медаље.

Златну медаљу ваздушним пиштољем у млађејуниорској категорији освојио је Душан Бојић, у категорији ваздушни пиштољ. У истој дисциплини, у категорији кадета, Алекса Николић је освојио сребрну, а Петар Костић бронзану медаљу. Анђела Радојичић је једина освојила две медаље. У категорији кадеткиња ваздушном пушком сребрну, а у категорији млађих јуниорки бронзану медаљу. Лазар Суботић у категорији кадета освојио је сребрну медаљу.

Са освојене две медаље једино се окитила Анђела Радојичић. Она није успела да одбрани прошлогодишњу титулу кадетске првакиње Централне Србије стандардном ваздушном пушком, па је морала да се задовољи сребрном медаљом, док је за млађе јуниорке била трећа. У истој дисциплини Лазар Суботић је у категорији кадета био трећи. Екипно и у категорији кадета и млађих јуниора са Суботићем, Лазар Поповић и Никола Манојловић су били други.

Ваздушним пиштољем наши стрелци у категорији млађих јуниора су други екипно, а ваздушном пушком екипа кадета и млађих јуниора СД „Смедерево“ такође је освојила вицешампионске титуле.

Појединачно Поповић је био пети, а Манојловић шести кадет. На регионалном првенству учествовала је још и Ивона Бојић. У категорији кадеткиња била је девета.

Првенство Централне Србије је било квалификационо, а сви наши стрелци испунили су потребне услове за наступ на државном, које ће се одржати на нашем стрелишту у Смедереву, 20/21. марта. Пре овог такмичења стрелци „Смедерева“ учествоваће и на трећем колу Купа Србије у Б програму, које ће се такође, одржати на нашем стрелишту. Смедерево ће бити домаћин и финалном турниру овог такмичења 27/28. марта.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.