OSMOMARTOVSKI KONCERT SASTAVA „GLAS NE ŽICE“

A kapella sastav „GLAS NE ŽICE“ održaće u ponedeljak Osmomartovski koncert u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevu. Koncert počinje u 19 sati, a cena ulaznice je 200 dinara, najavljuju organizatori.
Glas ne Žice je prvi a kapella bend na ovim prostorima. Bojana Radivojević, dirigent, osnovala je sastav početkom 2010. godine. Bend „Glas ne Žice“ kroz svoje originalne aranžmane kombinuje pop, rok, soul, narodnu, funk i klasičnu muziku, stvarajući sopstveni prepoznatljiv stil samo ljudskim glasovima. Kroz duboku posvećenost umetnosti, „Glas ne Žice“ hrabro stvaraju potpuno novi svet i muzički pravac, i na taj način obavljaju misionarsku dužnost muzičkog oplemenjivanja.
Imali su brojne nastupe na kulturnim manifestacijama, konferencijama, koncerte i mnogobrojna televizijska i radio gostovanja u zemlji i regionu. Ostvarili su saradnju sa popularnim pevačima narodne muzike kao što je Čeda Marković , pop muzike – Anom Stanić i pevačem Nikolom Nemeševićem, sa glumicom Jelenom Gavrilović i glumcem Draganom Marinkovićem Macom, sa gitaristom Mladenom Pecovićem, sa di džej dvojcem Vanillaz iz Hrvatske, sa legendom narodne muzike Predragom Negovanovićem, kao i sa producentima Markom Konom i Sašom Lazićem. Pored saradnje sa muzičarima na polju popularne muzike, ostvarili su projekat a kapella opere – mjuzikla „Džumbus“,koja je izvođena na turnejama u Bugarskoj i Crnoj Gori u saradnji sa operskom produkcijskom kućom Operosa. Izuzetan plasman ostvaren je u finalu trećeg serijala takmičenja „Ja imam talenat“, a svoj talenat dokazali su i nesvakidašnjom obradom popularnog folk hita „Mali mrav“, kao i obradom legendarne pesme Zdravka Čolića „Pjesmo moja“, što je i dalo najveći doprinos njihovoj zapaženosti u javnosti.

J.V.

Comments are closed.