ОСМОМАРТОВСКИ КОНЦЕРТ САСТАВА „ГЛАС НЕ ЖИЦЕ“

А капелла састав „ГЛАС НЕ ЖИЦЕ“ одржаће у понедељак Осмомартовски концерт у Концертној дворани Центра за културу Смедереву. Концерт почиње у 19 сати, а цена улазнице је 200 динара, најављују организатори.
Глас не Жице је први а капелла бенд на овим просторима. Бојана Радивојевић, диригент, основала је састав почетком 2010. године. Бенд „Глас не Жице“ кроз своје оригиналне аранжмане комбинује поп, рок, соул, народну, функ и класичну музику, стварајући сопствени препознатљив стил само људским гласовима. Кроз дубоку посвећеност уметности, „Глас не Жице“ храбро стварају потпуно нови свет и музички правац, и на тај начин обављају мисионарску дужност музичког оплемењивања.
Имали су бројне наступе на културним манифестацијама, конференцијама, концерте и многобројна телевизијска и радио гостовања у земљи и региону. Остварили су сарадњу са популарним певачима народне музике као што је Чеда Марковић , поп музике – Аном Станић и певачем Николом Немешевићем, са глумицом Јеленом Гавриловић и глумцем Драганом Маринковићем Мацом, са гитаристом Младеном Пецовићем, са ди џеј двојцем Ваниллаз из Хрватске, са легендом народне музике Предрагом Неговановићем, као и са продуцентима Марком Коном и Сашом Лазићем. Поред сарадње са музичарима на пољу популарне музике, остварили су пројекат а капелла опере – мјузикла „Џумбус“,која је извођена на турнејама у Бугарској и Црној Гори у сарадњи са оперском продукцијском кућом Опероса. Изузетан пласман остварен је у финалу трећег серијала такмичења „Ја имам таленат“, а свој таленат доказали су и несвакидашњом обрадом популарног фолк хита „Мали мрав“, као и обрадом легендарне песме Здравка Чолића „Пјесмо моја“, што је и дало највећи допринос њиховој запажености у јавности.

Ј.В.

 

Comments are closed.