СТРЕЉАШТВО: СМЕДЕРЕВЦИ БЕЗ МЕДАЉЕ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Учешће на сениорском Првенству Србије ваздушним оружјем у А програму, које је протеклог викенда одржано на ваздушном стрелишту у Нишу, стрелци „Смедерева“ завршили су без медаље, али не и без резултата вредних пажње, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Највећи успех је пето место Душана Бојића у дисциплини ваздушни пиштољ. Бојић се у своје прво сениорско финале пласирао као седми са 561 кругом и стао на линију гађања са прослављеним стрелцима и репрезентативцима Србије Дамиром Микецом, Душком Петровим и Димитријем Гргићем. Управо њих тројица су и поделила медаље, а испред нашег стрелца био је још само Бранко Машановић из Клуба стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда. Такмичило се 35 сениора.
За разлику од Бојића, који је млађи јуниор, а прошле недеље је освојио вицешампионску титулу у конкуренцији јуниора, наша сениорка Ана Алентијев, није успела да се пласира у финале. Такмичење је завршила као девета са 551 кругом. Улазница за финале је вредела 556 кругова. Такмичила се 21 сениорка.
У такмичењу микс тимова Душан Бојић и Ана Алентијев су наступ завршили у другом делу квалификација као седми, са 361 кругом.
У дисциплини стандардна ваздушна пушка од наших младих стрелкиња најбоља је била Анђела Радојичић. Са 619,8 кругова била је дванаеста у конкуренцији 39 сениорки. Наталија Тасић је била тридесет трећа са 606,6 кругова, а Ивона Бојић претпоследња са 588,4 круга. Екипно биле су седме са укупним резултатом од 1.814,8 кругова. Такмичило се девет екипа. У категорији сениора Лазар Суботић се са 597,9 кругова пласирао на двадесет и треће место у конкуренцији 27 сениора.
Стрелци „Смедерева“ неће следеће суботе учествовати на другом колу Купа Србије у Б програму које ће се одржати у Ивањици, већ остају на свом стрелишту и припремају се за регинално првенство у Б програму, које ће се одржати у Нишу 6/7. марта 2021.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.