ЦЗК: ТРИБИНА О ПРОБЛЕМУ ИНТЕГРИТЕТА

Проблем интегритета тема је предстојеће трибине у Центру за културу Смедерево која ће бити одржана у уторак, 23. фебруара, са почетком у 19 сати, у Концертној дворани. О проблематици којој је посвећен програм говориће психолог Анита Дотлић, најављују из ове установе.

-Програм ће, поред самог одређења интегритета, обухватити питање његовог вредновања у друштву данашњице. Током разговора, кроз проблемски приступ, биће осветљен однос психичке добробити и (о)чувања интегритета као и самокритичности и интегритета. Биће размотрено шта је од кључне важности за развијање и неговање интегритета, и указано на његову улогу при суочавању са притисцима који у животу могу подстицати осећај беспомоћности или са облицима понашања који су противни начелу поштовања личности. Нека од проблемских поља којима ће бити посвећена пажња везан су за механизме одбране који се покрећу при спознаји да је интегритет нарушен, за питање „растегљивости“ интегритета, његове релације са контекстуалним одређењима, као и за евентуалне последице принципијелности – наводе организатори.

Улаз на програм је слободан уз мере заштите од вируса ковид-19, а модератор је Марко Цветковић, задужен на научно-образовни програм Центра за културу Смедерево.

Анита Дотлић дипломирала је психологију на Филозофском факултету у Београду, а на Медицинском факултету Универзитета у Београду завршила је специјализацију у области медицинске психологије. Завршила је и следеће едукације: „Роршахов тест, Екснеров интегративни систем“, у организацији Института за ментално здравље, „Форензичка психологија“, у организацији Центра за примењену психологију Друштва психолога Србије, „Неуропсихолошка дијагностика“, у организацији Центра за примењену психологију Друштва психолога Србије. Стални је судски вештак за област клиничке психологије. У Специјалној болници за психијатријске болести „Ковин“ радила је на акутним одељењима за лечење психотичких поремећаја, на Одељењу неуроза и граничних стања, као и са амбулантним пацијентима.

Члан је Друштва психолога Србије, члан Српског лекарског друштва. У корпус њених вештина спадају процена личности, психодијагностика, психолошка форензичка процена, психолошко саветовање.

СДН

 

Comments are closed.