ЦЗК: КОНЦЕРТ „ПЕЦОВИЋ & КАНАЧКИ ГИТАР ДУО“

Вече квалитетне гитарске музике очекује публику у Центру за културу Смедерево 19. фебруара када ће, са почетком у 19 сати, у Концертној дворани, одржати концерт “Пецовић & Каначки гуитар дуо“. Улаз на програм је слободан уз мере заштите од вируса ковид-19, најављују из ове установе.
Гитариста, композитор и аранжер Младен Пецовић познат је по аутентичном извођењу џез стандарда и сопствених композиција, као и виртуозном владању инструментом.Његова музика инспирисана је доживљајем свакодневних унутрашњих путовања, годишњих доба, страсти и симбола времена које носимо у себи. Широк инспиративни простор налази подлогу у комбинацији стилова од џипси свинга, аутентичног балкан џеза, до лаког џез рока. На овај начин ствара јединстен звук, комуникативан и прилагођен савременој публици коју већ годинама не оставља равнодушном.
Наступа у оквиру дуа акустичних гитара (бронза и најлон) Пецовић/Каначки који ће публика моћи да чује уживо у Смедереву, и са којим је имао успеха на џез фестивалима и програмима. Албум ауторске инструменталне музике за дуо гитара „Пецовић-Каначки: гуитар дуо“ објављен је 2020. године у издању ПГП/РТС. Кућа Метрополис мусиц 2018. објавила је албум „Младен Пецовић“ са 11 нумера.
Велики број наступа Младен Пецовић има и са својим триом у саставу: бас, сет бубњева, гитара и са квартетом: бас, сет бубњева, гитара, клавијатуре.
Освојио је прве награде на такмичењима Гуитар Арт Фест, Београд, 2011 у категорији етно гитара и Омиш Гуитар Фест 2012 (електрична гитара).
Кроз каријеру студијског и концертног музицара, сарађујући повремено или на дуже време са великом бројем извођача, уметника, позориштем, филмом и естрадом, остварио је додир са мноштвом музичких стилова и различитих музичких сензибилитета.

СДН

 

Comments are closed.