У СМЕДЕРЕВУ ДО САДА ВАКЦИНИСАНО ВИШЕ ОД 11.000 ГРАЂАНА

Од почетка масовне имунизације до данас у 15 часова у Смедереву је вакцинисано укупно око 11.200 суграђана, потврдила је за „Смедеревске новине“ др Олгица Обрадовић директорка Дома здравља Смедерево.

-До овог момента вакцинисано је 11.200 суграђана, а с обзиром на то да радимо у две смене, данас се очекује да још 500 лица прими прву вакцину. Када је реч о ревакцинацији, од уторка до четвртка, другу вакцину је примило 1.664 грађана, данас смо имали по распореду још 1.000 лица за другу дозу, што је укупно више од 2.600 грађана – каже др Обрадовић.

Иначе, од када је почела ревакцинација, екипе Дома здравља задужене за имунизацију на пунктовима у Центру за културу, раде у две смене, тако да се у првој смени, од 8 до 15 часова, обавља ревакцинација, а у другој, од 15 до 20,  по распореду обавља вакцинисање првом дозом.

Др Обрадовић подсећа да је потребно да се грађани пријаве за векцинацију путем портала еУправе, и да пошују време које им је заказано, јер није могуће да се вакцинација одради ван унапред утврђених термина.

Ј.В.

 

Comments are closed.