У СМЕДЕРЕВУ ЗА ДАН 20 НОВОИНФИЦИРАНИХ, НА КОВИД ОДЕЉЕЊУ 90 ПАЦИЈЕНАТА

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Смедереву је за последња 24 сата регистровано 20 лица код којих је потврђено присуство новог корона вируса, па се број инфицираних у нашем граду од почетка епидемије попео на 5.223. У Великој Плани за дан је 23-оје новоинфицираних, укупно од почетка епидемије 2.003, ау Смедеревској Паланци за 24 сата 8 нових позитивних, од почетка епидемије укупно 2.334.

У општој болници „Свети Лука“ хоспитализовано је 90 пацијената са сумњом на ковид 19, потврдио је за наш портал в.д. директора др Ненад Ђорђевић.

-Број хоспитализованих последњих недељу дана стално варира између 80 и 90. Јуче смо, на пример, имали 12 отпуста и 6 пријема, али је током викенда било више пријема него отпуста, тако да се број пацијената практично одржава на истом нивоу. Имамо једног пацијента на респиратору, док је њих 7-оро на неинвазивној вентилацији – наводи Ђорђевић.

Додаје и да је у претходном периоду са Одељења психијатрије које је било у ковид систему отпуштени сви пацијенти, као и да је Интерно одељење поново враћено у зелену зону, односно ни ту нема више пацијената са ковид симптомима.

Ј.В.

 

Comments are closed.