ЗА СТРЕЉАЧКУ ДРУЖИНУ СМЕДЕРЕВО ДВАНАЕСТ МЕДАЉА

Најуспешнији клуб на регионалном првенству Србије у А програму била је Стрељачка дружина „Смедерево“ са освојених чак 12 одличја: 6 појединачних медаља и 6 екипних титула. Медаље су освојили ваздушном пушком у категорији сениора Вељко Илић и Анђела Радојичић, а ваздушним пиштољем Ана Алентијев, сви сребрне. Ваздушним пиштољем Душан Бојић, и у јуниорској, сребро, и бронзу у сениорској категорији и Катарина Миловановић сребро у јуниорској. Екипно ваздушном пушком јуниори су били други, а јуниорке треће, док су у сениорској конкуренцији обе наше екипе биле друге. Ваздушним пиштољем и јуниорска и сениорска екипа је била друга.

Највећи број одличја на Првенству централне Србије у А програму, које је одржано јуче на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, освојила је Стрељачка дружина „Смедерево“, чак 12: пет сребрних и једну бронзану медаљу појединачно, као и екипних пет других и једно треће место. Највредније резултате ваздушном пушком су остварили Вељко Илић и Анђела Радојичић. Обоје су у сениорској категорији са идентичним резултатом од 591 круга освојили сребрне медаље. Код сениора прво место са кругом више освојио је Богдан Јовановић из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца, док је бронза припала Урошу Алексићу, такође стрелцу крагујевачког „Чика Мате“. Све три првопласиране сениорке су имале исти резултат, а пласман је одређен на основу боље последње серије. Тако је Милици Ристић из „Чика Мате“ припала златна медаља, а бронзана њеној клупској другарици Уни Ћорић. У категорији јуниорки Радојичић је била четврта са 590 кругова, а у категорији јуниора Лазар Суботић је погодио четврто место са 568 кругова.
Ваздушним пиштољем најуспешнији је био Душан Бојић, који је освојио сребрну медаљу у категорији јуниора са 543 круга, док је у наступу за сениоре са 529 кругова освојио бронзану медаљу. У категорији јуниора тријумфовао је Дамјан Миладиновић из СК „Јагодина 92“ са 544 круга, а бронзану медаљу освојио је Ђорђе Ицић из СК „Бор 030“ са 527 кругова. Код сениора, стрелци „Металца“ из Бора, освојили су прво и друго место. Давору Прашчевићу је припало злато са 549 кругова, а Небојши Ђикановићу сребро са 530 кругова.
Катарина Миловановић са 515 и Ана Алентијев са 537 кругова освојиле су сребрне медаље у категорији јуниорки, односно сениорки. Код јуниорки тријумфовала је Марта Мратинковић из СК „ГТ“ из Лесковца са 549 кругова, док је такође, Лесковчанки Мили Митић припала бронза са 475 кругова. Мратинковићева је била и најбоља сениорка са 544 круга.
Екипа СД „Смедерево“, у саставу Анђела Радојичић, Наталија Тасић и Ивона Бојић, ваздушном пушком са 1745 кругова у сениорској категорији била је друга из Крагујевчанки са 1769 кругова. Трећа је била екипа СК „Ниш 1881“ која је имала исти резултат као наша екипа, али слабију последњу серију. У категорији јуниорки са 1742 круга наша екипа је била трећа. Друго место су освојиле Нишлијке са 1757 кругова, а прво јуниорке „Чика Мате“ са 1771 кругом. И сениори и јуниори „Смедерева“ били су други у својим категоријама. За сениоре наступали су Вељко Илић, Лазар Суботић и Лазар Поповић. Наша екипа је имала укупан резултат од 1698 кругова. Титула првака Централне Србије припала је „Чика Мати“ са 1740 кругова, а трећи је био СК „Милорад Манчић Лукањац“ из Пирота са 1683 круга. Јуниори Суботић, Поповић и Никола Манојловић друго место су освојили са 1612 кругова. Титула победника је поново отишла у Крагујевац са 1698 кругова.
Ваздушним пиштољем наша екипа је у истом саставу наступала и у категорији јуниора и сениора. Душан Бојић, Петар Костић и Алекса Николић су екипно освојили два пута друга места. У категорији сениора са 1570, а у категорији јуниора са 1568 кругова. У категорији сениора тријумфовао је „Металац“ са 1608 кругова, а у категорији јуниора „Јагодина 92“ са 1574. Круга. Два треће места освојио је „ГТ“ Лесковац, у категорији сениора са 1298, ау категорији јуниора са 1315 кругова.
Регионално првенство је квалификационо за државно Првенство које ће се половином фебруара одржати у Нишу, а појединачне норме за наступ су испунили Вељко Илић, Анђела Радојичић, Наталија Тасић и Ивона Бојић (јуниорке и сениорке), Лазар Суботић и Душан Бојић (јуниори и сениори), Катарина Миловановић и Алекса Николић (јуниори) и Ана Алентијев (сениорка).
Следећег викенда у Новом Саду одржаће се Финале Купа Србије у А програму. Наступ у Финалу купа, у дисциплини ваздушна пушка, обезбедили су Вељко Илић (сениор) и Анђела Радојичић (јуниорка), а ваздушним пиштољем Душан Бојић (јуниор). Мушке екипе екипе ваздушном пушком и ваздушним пиштољем.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.