ZA NEDELJU DANA U SMEDEREVU 98 NOVOINFICIRANIH, DO SADA VAKCINISANO SKORO 2.500 SUGRAĐANA

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Podunavskom okrugu su za prethodnih nedelju dana, od petka, zaključno sa jučerašnjim rezultatima, registrovana ukupno 202 nova slučaja infekcije novim korona virusom, i to u Smederevu 98, u Smederevskoj Palanci 56 i u Velikoj Plani 48. Juče je, prema istom izvoru, u našem okrugu evidentirano ukupno 27 novoinficiranih, u Smederevu 17 i po 5 u preostale dve opštine.

Da je primetan značajn pad broja pozitivnih pokazuju i brojke, koje su u našem okrugu, kada je reč o novim pozitvnim slučajevima, znatno manje u odnosu na prethodni mesec. Naime, tokom decembra, u Podunavskom okrugu ukupno je registrovan 4.031 slučaj infekcije novim korona virusom, od čega 2.138 u Smederevu, 979 u Smederevskoj Palanci i 914 u Velikoj Plani. Do kraja januara ostalo je još deset dana, do sada je u okrugu evidentirano ukupno 1.167 novozaraženih, 594 u Smederevu, 327 u Velikoj Plani i 246 u Smederevskoj Palanci, a trend koji se beleži iz dana u dan ide u prilog argumentima da će u januaru broj pozitivnih biti višestruko manji nego u decembru.

Na ove trendove pozitivno će uticati i masovna imunizacija stanovništva, u okviru koje je, tokom tri dana u našem gradu vakcinisano skoro 2.500 ljudi.

-Danas će biti oko 1.000 vakcinisanih, još uvek čekamo konačne brojke, s obzirom na to da su punktovi još otvoreni, juče ih je bilo 945, a prvog dana 480. Za sada se sve odvija po planu, bez ikakvih zastoja. Svakog dana dobijamo po 1.080 novih doza vakcine koje su nam na raspolaganju. Do sada, osim blagog crvenila oko uboda, nismo zabeležili nijednu negativnu reakciju na primljenu vakcinu – potvrdila je za naš portal dr Olgica Obradović, direktorka smederevskog Doma zdravlja.

Dodaje da će imunizacija biti nastavljena i tokom vikenda, u Centru za kulturu, koji je određen kao vakcinalni punkt za naš grad.

J.V.

Comments are closed.