ЗА НЕДЕЉУ ДАНА У СМЕДЕРЕВУ 98 НОВОИНФИЦИРАНИХ, ДО САДА ВАКЦИНИСАНО СКОРО 2.500 СУГРАЂАНА

Према подацима Завода за јавно здравље, у Подунавском округу су за претходних недељу дана, од петка, закључно са јучерашњим резултатима, регистрована укупно 202 нова случаја инфекције новим корона вирусом, и то у Смедереву 98, у Смедеревској Паланци 56 и у Великој Плани 48. Јуче је, према истом извору, у нашем округу евидентирано укупно 27 новоинфицираних, у Смедереву 17 и по 5 у преостале две општине.

Да је приметан значајн пад броја позитивних показују и бројке, које су у нашем округу, када је реч о новим позитвним случајевима, знатно мање у односу на претходни месец. Наиме, током децембра, у Подунавском округу укупно је регистрован 4.031 случај инфекције новим корона вирусом, од чега 2.138 у Смедереву, 979 у Смедеревској Паланци и 914 у Великој Плани. До краја јануара остало је још десет дана, до сада је у округу евидентирано укупно 1.167 новозаражених, 594 у Смедереву, 327 у Великој Плани и 246 у Смедеревској Паланци, а тренд који се бележи из дана у дан иде у прилог аргументима да ће у јануару број позитивних бити вишеструко мањи него у децембру.

На ове трендове позитивно ће утицати и масовна имунизација становништва, у оквиру које је, током три дана у нашем граду вакцинисано скоро 2.500 људи.

-Данас ће бити око 1.000 вакцинисаних, још увек чекамо коначне бројке, с обзиром на то да су пунктови још отворени, јуче их је било 945, а првог дана 480. За сада се све одвија по плану, без икаквих застоја. Сваког дана добијамо по 1.080 нових доза вакцине које су нам на располагању. До сада, осим благог црвенила око убода, нисмо забележили ниједну негативну реакцију на примљену вакцину – потврдила је за наш портал др Олгица Обрадовић, директорка смедеревског Дома здравља.

Додаје да ће имунизација бити настављена и током викенда, у Центру за културу, који је одређен као вакцинални пункт за наш град.

Ј.В.

 

Comments are closed.