ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У СМЕДЕРЕВУ

У смедеревском Центру за културу у 8 сати јутрос почела је масовна имунизација становништва. До сада је за ову намену у Смедерево допремљено 1080 доза кинеске вакцине произвођача „Синофарм“, саопштено је из кабинета градоначелника.

Према наводима саопштења, Министарство здравља Републике Србије, доставило је списак од 217 особа које су се за вакцинацију пријавиле преко портала еУправа, и реч је о особама старосне доби изнад 75 година. Сва пријављена лица ће током дана примити вакцину кинеског произвођача Синофарм.

-Запослени у Дому здравља Смедерево, задужени за вакцинацију становништва су контактирали сва лица са списка достављеног од Министарства здравља, како би им потврдили термин за вакцинацију који су они претходно добили путем смс порука или мејлом од стране е управе. На вакционалном пункту у Центру за културу Смедерево, биће шест тимова Дома здравља Смедерево, припремљених према инструкцијама добијених од стране Министарства здравља и Владе Републике Србије. У Смедереву је тренутно доступна вакцина кинеског произвођача “Синофарм“, а очекујемо да наредних дана у наш Град стигну и вакцине осталих произвођача, које је наша држава успела да обезбеди уз велики труд и помоћ нашег председника Александра Вучића. Апелујем на све наше суграђане да се у што већем броју пријаве за вакцинацију, јер је то једини начин да сачувамо наше становништво, наше најмилије, нашу привреду и да заједно победимо Ковид 19 – наведено је у саопштењу градоначелника Јована Беча.

Додаје се да грађани који су заинтересовани да се пријаве за вакцинацију, поред портала еУправе то могу учинити и путем кол-центра Дома здравља Смедерево, а вакцинацију је могуће обавити и без претходне пријаве уз личну документацију (лична карта или пасош).

СДН

фото: СД новине

 

Comments are closed.