ШТАБ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ: СВИ КАМИОНИ АНГАЖОВАНИ У УЛИЦАМА ДРУГОГ ПРИОРИТЕТА

Због новонастале ситуације, Штаб зимске службе града Смедерева је у сталном заседању, наведено је у саопштењу прослеђеном медијима из кабинета градоначелника. У саопштењу је наведено да је у периоду од 16. до 18. јануара Штаб зимске службе града Смедерева доставио Извештај о спроведеним активностима ЈКП „Зеленило и гробља“ на уклањању снежних наноса на улицама територије града Смедерева и посипање тротоара и коловоза због појаве леда.

-Дана 16.01.2021. године рад је организован тако да je дежурство обављалo 5 камиона. Превентивно се радило на посипању успона. Утрошено је 9 тона мешавине за посипање, ангажована су три мала камиона и 20 радника на одржавању тротоара и пешачких стаза. Утрошено је 300 литара течног калцијума и 500 килограма калцијума у гранулама. Дана 17.01.2021 ангажовано је 5 камиона на посипању локалних путева и том приликом утрошено је 24 тонe мешавине. Три мала возила и 20 радника радило је на одржавању тротоара и тргова. Укупно је утрошено 450 литара течног калцијума и 900 килограма калцијума у гранулама. У протекла 24 часа рад је организован максималним капацитетом због веома ниских температура (-4 до -8). Ангажованo je 5 камиона који су очистили све улице првог приоритета, односно путева који користи јавни превоз на територији целог града и сеоских месних заједница, и том приликом утрошено је 128 тона мешавине. Тренутно су сви камиони ангажовани у улицама другог приоритета. Сви локални путеви су проходни. За одржавање тротоара и тргова ангажованo je 3 мала возила и 20 радника и том приликом потрошено је 5 тона калцијума у гранулама и 400 литара течног калцијума – наведено је у саопштењу.

Додаје се и да ће, због веома ниских температура, грејање на територији града Смедерева радити продужено и јачим капацитетом.

СДН

 

Comments are closed.