СТРЕЉАШТВО: НОВА СЕЗОНА ВАЗДУШНИМ ОРУЖЈЕМ ПОЧИЊЕ У СМЕДЕРЕВУ

На почетку нове сезоне ваздушним оружјем, на првом колу Купа Србије у Б програму, које ће се сутра одржати у Смедереву, наступиће 16 најмлађих стрелаца смедеревске стрељачке дружине. За ово такмичење је пријављено више од 250 астрелаца из 33 домаћа клуба који ће се надметати ваздушним оружјем у категоријама пионира и пионирки, серијском ваздушном пушком и ваздушним пиштољем, и категоријама кадета и кадеткиња и млађих јуниора и млађих јуниорки у диссциплинама стандардна ваздушна пушка и ваздушни пиштољ, међу којима је и Душан Бојић, који је почетком ове године проглашен за најбољег млађег јуниора Србије у дисциплини ваздушни пиштољ.

Нова сезона такмичења ваздушним оружјем у развојном Б програму почиње првим колом Купа Стрељачког савеза Србије, које ће се одржати сутра на стрелишту у Спортској хали Смедерево. За ово популарно такмичење млађих категорија стрелаца пријављено је више од 250 такмичара из 33 домаћа клуба. Стрелци се такмиче у категоријама пионира и пионирки серијском ваздушном пушком, затим кадета и кадеткиња и млађих јуниора и млађих јуниорки у дисциплини стандардна ваздушна пушка, док се ваздушним пиштољем такмичење одвија у свим категоријама од пионирских до млађејуниорских.
Стрељачка дружина „Смедерево“ излази на линију гађања са чак 16 стрелаца, од којих њих петоро у категоријама пионира и пионирки серијском пушком имају свој први такмичарски наступ. Дуња Ивановић и Мина Лазић у категорији пионирки, Давид Мијатовић, Павле Пејов и Марко Иванишевић у категорији пионира су дебитанти, полазници последње генерације Школе стрељаштва СД „Смедерево“. У категорији пионира овим оружјем још наступа и Страхиња Златановић, такође полазник Школе стрељаштва који је свој деби имао јесенас на Првенству Србије и још двоје искуснијих пионира Лазар Поповић и Никола Манојловић. У категорији пионира, али у дисциплини ваздушни пиштољ, наступиће још један изданак смедеревске школе стрељаштва Алекса Николић.
У категорији кадеткиња стандардном ваздушном пушком такмичиће се Анђела Радојичић и Ивона Бојић. У категорији кадета овим оружјем наступају Лазар Суботић, Лазар Јанчић, Лазар Поповић и Никола Манојловић. У категорији кадета ваздушним пиштољем такмичиће се Петар Костић, Лука Миливојевић и Алекса Николић. Резултати кадета и кадеткиња се рачунају и за пласман у категорији млађих јуниорки и млађих јуниора. Само у категорији млађих јуниора ваздушним пиштољем наступиће Душан Бојић, најбољи млађи јуниор Србије у претходној години, на основу ранг листе Стрељачког савеза Србије.
Прошлог понедељка на стрелишту у Смедереву одржано је и полагање за судијске лиценце Стрељачког савеза Србије. Своје лиценце обновило је 22 смедеревских судија а прве судијске лиценце добило је седморо нових чланова наше дружине. Поред чланова СД „Смедерево“ полагању су присуствовали и чланови стрељачких дружина „Јасеница“ из Смедеревске Паланке (четворо) и „Станоје Главаш“ из Глибовца (двоје) који су такође, стекли звање стрељачких судија.
Судијска организација СД „Смедерево“ сада броји 29 чланова са лиценцом ССС (Стрељачког савеза Србије) и троје са ISSF лиценцом (Међународне спортске стрељачке федерације). Само на овом такмичењу ангажовано је 14 судија.

СДН

 

 

Comments are closed.