„КУПИО“ АУТО ЛАЖНИМ ЕЛЕКТРОНСКИМ НАЛОГОМ ЗА УПЛАТУ, АКО СУМЊАТЕ ДА СТЕ НА ОВАЈ НАЧИН ПРЕВАРЕНИ ЈАВИТЕ СЕ ПОЛИЦИЈИ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С. А. (25) из Тополе, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара, саопштено је из смедеревске Полицијске управе и додаје да је осумњичени преварио мушкарца из Врања који је преко огласа на интернету продавао свој аутомобил „BMW 320“.

Ухапшени младић је осумњичен за превару пошто је за наводну куповину  аутомобила користио лажни електронски налог за уплату, и на основу скриншота екрана е-банкинга дошао до „BMW“-а који му је власник оставио на унапред договореном месту.

-Он се прво са њим договорио да му аутомобил довезе у Смедеревску Паланку, а затим га је, под изговором да не може да изађе са посла, наговорио да аутомобил остави на одређеном месту, након што му он електронским путем уплати договорени износ од 300.000 динара. Пошто је продавац пристао на такву трансакцију, дао му је број текућег рачуна, а осумњичени му је телефоном послао снимак екрана са његовог наводног налога за електронско банкарство, па је продавац оставио аутомобил са кључевима на договореном месту и отишао – наведено је у саопштењу.

Међутим, пошто оштећеном није стигла уплата, пријавио је случај полицији, а полицијски службеници су идентификовали осумњиченог и утврдили да је користио „демо“ верзију апликације за електронско банкарство која дозвољава само припрему и попуњавање формулара, али без могућности стварног трансфера новца.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен основном јавном тужиоцу у Великој Плани, док је аутомобил одузет од њега и биће враћен превареном власнику.

Полицијска управа у Смедереву апелује на грађане који сумњају да су на овај или сличан начин преварени, да се јаве најближој полицијској управи или полицијској станици, јер постоје индиције да је осумњичени преварио више грађана.

СДН

 

 

Comments are closed.