ТОКОМ ПРАЗНИКА У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ 267 НОВОИНФИЦИРАНИХ, У 250 КОНТРОЛА УТВРЂЕНА 4 ПРЕКРШАЈА

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље у Пожаревцу, за претходних пет дана, током празника, у Подунавском округу регистровано је укупно 267 нових случајева инфекције, од чега више од половине у Смедереву. У нашем граду је од четвртка до данашњег пресека регистровано 156 новоинфицираних, још 68 у Великој Плани и 43 у Смедеревској Паланци.

Током новогодишњих празника, у периоду од 31. децембра 2020. године до 03. јануара 2021. године, републичке инспекцијске службе и инспекцијски органи локалних самоуправа Подунавског управног округа извршили су укупно 250 контрола, саопштено је из Подунавског управног округа.

-Предмет управног надзора инспекцијских служби била је контрола објеката који су контролисани до сада, са посебном пажњом која је усмерена на веће угоститељске објекте (ресторани, сплавови, клубови, дискотеке), објекте туризма, тржни центри, велики трговински ланци, пијаце на отвореном и затвореном простору као и објекти и средства јавног саобраћаја. Инспекцијски органи су током вршења управног надзора а у оквиру своје надлежности предузимали законом прописане мере. Сходно утврђеним неправилностима изречено је укупно четири прекршајна налога у износу од 190.000,00 динара – наведено је у објави Подунавског управног округа.
Током последње недеље извршено је укупно 393 инспекцијска надзора и утврђено је укупно 17 неправилности, а додаје се да ће се са овим активностима наставити и наредних дана.
Ј.В.
 

Comments are closed.