СТРЕЉАШТВО: БОЈИЋУ БРОНЗА НА ТРОФЕЈУ БЕОГРАДА

Душан Бојић, стрелац „Смедерева“ освојио је бронзану медаљу на Трофеју Београда у дисциплини ваздушни пиштољ, јуниори. Одличне резултате у трећем колу Купа Србије у дисциплини ваздушна пушка у категорији јуниора постигли су Анђела Радојичић и Вељко Илић у категорији сениора. Сво троје су се пласирали у финале Купа Србије, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

-Стрелци „Смедерева“ ову необичну годину завршавају медаљом. На Трофеју Београда, прошле недеље, са резултатом од 543 круга, Душан Бојић, освојио је бронзану медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ јуниори. Победио је Немања Митровић, из Стрељачког клуба „Алекса Дејовић“ из Ужица са 550 кругова, а сребро је припало Дамјану Миладиновићу из СК „Јагодина 92“ са 545 кругова. Такмичило се девет јуниора.
На истом такмичењу у дисциплини ваздушна пушка у категорији јуниорки наша Анђела Радојичић је била десета са 620,3 круга, а у категорији јуниора у истој дисциплини Вељко Илић је био тринаести са 613,6 кругова. Такмичило се тридесет и две јуниорке и деветнаест јуниора.
Дан раније у суботу на на трећем колу Купа Стрељачког савеза Србије, у А програму, Душан Бојић се са истим резултатом пласирао на четврто место. Друга двојица наших стрелаца ваздушним пиштољем пласирали су се на шеснаесто место Петар Костић са 497 кругова и осамнаесто Лука Миливојевић са 479 кругова. Екипно Стрељачка дружина „Смедерево“ са 1.519 кругова била је седма. Душан Бојић и екипа „Смедерева“ пласирали су се за финале купа Србије, које ће се оржати првог викенда у јануару следеће године. Појединачно се такмичило 23 јуниора, а екипно 9 тимова.
Освајањем шестог места са одличних 622,2 круга у дисциплини ваздушна пушка и Анђела Радојичић је обезбедила пласман у финале Купа у категорији јуниорки. Ивона Бојић у истој дисциплини била је тридесет и седма јуниорка са 584,8 кругова. Истим оружјем Вељко Илић је у категорији сениора био осми са 620,0 кругова и такође, обезбедио учешће на финалном турниру. У категорији јуниора ваздушном пушком Лазар Суботић је био четрнаести са 594,1 кругом. Такмичило се четрдесет и четири јуниорке и двадесетдевет јуниора.
Сезона 2020/2021. наставља се у Смедереву 16. јануара када ће се одржати прво колу Купа Стрељачког савеза Србије у категоријама пионира/пиниорки, кадета/кадеткиња и млађих јуниора/млађих јуниорки – наводе у Срељачкој дружини Смедерево.

СДН

фото: СД Смедерево

 

Comments are closed.