У АКЦИЈАМА ЦРВЕНОГ КРСТА СМЕДЕРЕВО У ДЕЦЕМБРУ ПРИКУПЉЕНО 176 ЈЕДИНИЦА КРВИ

Црвени крст Смедерево организовао је у децембру, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, 4 акције добровољног давања крви у којима је прикупљено 176 јединица крви, а у последњој акцији 48 добровољних давалаца је дало крв.
У 2020. Години Црвени крст Смедерево је реализовао 53 акције добровољног давања крви, у којима је прикупљено 2.612 јединица крви. Први пут у овој години крв је дало 277 добровољних даваоца.
-У овој епидемиолошкој ситуацији, изазваној вирусом Ковид-а 19, био је велики изазов одржати резерве крви на оптималном нивоу. Овим путем захваљујемо свим нашим даваоцима на показаној хуманости, одговорности и поштовању мера, како би се обезбедила максимална заштита добровољних давалаца крви, волонтера и чланова екипа из Института за трансфузију крви Србије. Хвала и волонтерима који су несебично помагали у реализацији и на учешћу у овогодишњим акцијама добровољног давања крви, које су се одвијале у ванредним условима за потребе пацијената који се лече у здравственим установама у нашој земљи – рекла је Зденка Видојевић, стручни сарадник Црвеног крста Смедерево.

СДН

 

 

Comments are closed.