ЦЗК: ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „МАРКО У ЗЕМЉИ ИГРАЧАКА“

У суботу, 26. децембра, у Биоскопској дворани Центра за културу Смедерево биће, са почетком у 12 сати, изведена представа за децу „Марко у земљи играчака“ позоришта „Хајде обрадуј дан“, најављују из ове установе. Oвa музичкa кoмeдиja нaмeњeнa je публици узрaстa oд 2. дo 10. гoдинe, сa  ликoвима кoje тумaчe aфирмисaни глумци уз oригинaлнe сoнгoвe и музику.

-Марко је весео, шармантан и маштовит дечак. Једнога дана Вила снова га поведе на дивно путовање. Уместо у свом кревету, Марко се буди у непознатој земљи где се сусреће са својим омиљеним играчкама са којима, како је открио, може и да разговара. Од Шашавка, Веселог Меде, Сове и балерине Мине сазнаје да је земљи играчака је потребна његова помоћ. Ова представа води децу на чаробно путовање у свет играчака, у којем машта постаје стварност. Позива децу верују у снове, да маштају и буду креативна, такође, да буду добри другари и верују у љубав. Кроз ову едукативну представу деца се подстичу на игру, да буду маштовита, срећна и раздрагана. Она открива да игра и безбрижност не искључују одговорност и емпатију, да сјај, раскош и материјално нису најважнији у животу, а такође истиче важност слободе и достојанстава – наводе у Центру за културу.

Текст и режију потписују Татјана Миланов и Никола Марковић, аутори музике су Зоран Несторовић и Константин Ацевски, а у представи играју Татајна Миланов, Никола Марковић, Александар Радевић

Цена улазнице је 100 динара.

СДН

 

 

Comments are closed.