У СМЕДЕРЕВУ ОД ПЕТКА 162-оје НОВОИНФИЦИРАНИХ, МАЊИ ПРИТИСАК НА КОВИД ОДЕЉЕЊА У БОЛНИЦИ

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Смедереву су од петка, закључно са до сада пристиглим резултатима, регистрована још 162 случаја инфекције новим крорна вирусом. У суботу је било 65 новоинфицираних, а јуче и данас укупно 97. То је мало повољнија слика у односу на претходну седмицу, када је у нашем граду, дневно у просеку било око 100 нових случајева.

Према речима в.д. директора Опште болнице „Свети Лука“ Ненада Ђорђевића, незнатно смањење броја новоинфицираних, доноси и мањи притисак на ковид одељења. Број хоспитализованих креће се око 200, али охрабрује то што је дневно 10-ак пријема, за разлику од претходног периода, када је на дневном нивоу у болници завршавало и до 30 лица због сумње на ковид-19.

Укупно, у Подунавском округу, од петка, регистровано је 302-оје новоихфицираних лица. Када је реч о Смедеревској Паланци, за последња три дана регистровано 70, а у Великој Плани 60 нових случајева.

Према подацима ЗЗЈЗ у Пожаревцу, од почетка епидемије у нашем округу регистровано је укупно 7.129 случајева заразе новим корона вирусом, од чега у Смедереву 3.962, Смедеревској Паланци 1.800 и у Великој Плани 1.367.

Иначе, током претходне недеље, од 14. до 20. децембра, републички и инспекцијски органи локалних самоуправа у Подунавском округу обавили су укупно 353 контроле, током којих је утврђено 48 неправилности код 40 контролисаних субјеката, саопштено је из Подунавског управног округа. Додаје се да је од почетка појачаног инспекцијског надзора, од 29. октобра, до сада, извршено укупно 2.810 контрола, као и да ће са истим активностима бити настављено и у наредном периоду.

СДН

 

Comments are closed.