ПРИТИСАК НА КОВИД АМБУЛАНТУ НЕ ПРЕСТАЈЕ, ПРЕКО 300 ПРЕГЛЕДА ДНЕВНО

Упркос пооштреним мерама, број прегледа у смедеревској ковид амбуланти се не смањује, на дневном нивоу буде их више од 300, потврдила је за наш портал др Олгица Обрадовић, директорка Дома здравља Смедерево.

-Било је дана када је било 380 прегледа, сада је тај број само мало смањен, на око 330 дневно, али то је и даље велики притисак на ковид амбуланту. Од тог броја трећина су контролни прегледи, остало су први прегледи. Једино је мало нижи број позитивних, којих на дневном нивоу имао око 80 – каже др Обрадовић.

Наводи и да је организација посла веома тешка, с обзиром на то да је много медицинског особља ван строја због корона вируса.

-У Дому здравља има укупно 80 запослених који су заражени или у изолацији, то ствара одређене муке у организацији. Ковид амбуланта ради стално у три смене, опслужује је 12 лекара и 15 медисинцких сестара, али неке периферне амбуланте због броја одсутних не раде редовно – каже Обрадовић.

Истовремено, велики је притисак и на ковид одељења смедеревске болнице, где је тренутно хоспитализовано 210 пацијената, углавном сви из Смедерева. Од тог броја њих 5-оро је на респиратору док је 10-оро на неинвазивној вентилацији. За последњих недељу дана од последица корона вируса у нашој болници преминуло је 8 особа.

Ј.В.

 

Comments are closed.