ДОБРИ ЉУДИ ЗА ДЕЦУ ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

У сусрет новогодишњим празницима у неколико градова и општина у Србији, међу којима је и Смедерево, покренута је хуманитарна акција прикупљања новогодишњих пакетића, а иницијатори акције позивају и наше суграђане да, уколико су у могућности, дају свој допринос.
Окупљени око идеје да предстојеће празнике улепшају деци из социјално угрожених породица, група добрих људи покренула је хуманитарну акцију прикупљања новогодишњих пакетића која ће трајати до 20. децембра. Прихватни центри отворени су у Суботици, Новом Саду, Сомбору,Инђији, Руми, Нишу, Смедереву, Краљеву и Београду – наводе иницијатори акције.
-За учешће у акцији није потребно много, већ само да се у једну украсну кесицу убаци неколико слаткиша, сланиша и сокића, уз лепу поруку која ће обрадовати породицу којој ће пакет бити поклоњен. Одмах по покретању акције која је започела на Фацебооку као лична иницијатива, захваљујући добрим људима које смо пробудили, она је почела да се шири по целој Србији. У овом тренутку отворено је 15 прихватних центара, али свакако тежимо да се овај број увећа. Сви пакетићи који се прикупе у тим местима, биће подељени угроженим породицама које у њима живе – рекао је Бранко Прчић, иницијатор хуманитарне акције.
Сви суграђани који желе да се прикључе акцији и крај ове невероватне године улепшају малишанима из њихових градова, пакетиће, између осталог, могу да оставе у прихватним центрима смештеним у Отвореном Универзитету у Суботици, Сомборском едукативном центру (Сомбор), Пресс центру Удружења новинара Србије у Београду, у Смедереву у кафићу „RS caffe“ у улици Краља Петра I бр. 20.
Комплетан списак центара и све додатне информације грађани могу да пронађу на:

https://www.facebook.com/branko.prcic

СДН

 

Comments are closed.