СТРЕЉАШТВО: БОЈИЋУ ЗЛАТО НА ДРУГОМ КОЛУ КУПА СРБИЈЕ

Душан Бојић освојио је златну медаљу ваздушним пиштољем у категорији јуниора на другом колу Купа Србије. Ваздушном пушком Вељко Илић је био четврти у категорији сениора, а Анђела Радојичић дванаеста у категорији јуниорки. У истој дисциплини и категорији наступила је још и Ивона Бојић која се пласирала на 26. место, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Стрелци „Смедерева“ протекле недеље дошли су до прве медаље у Купу Стрељачког савеза Србије стандардним ваздушним оружјем и то оне најсјајније. На другом колу, које је одржано у Спортском центру „Сајмиште“ у Новом Саду, златном медаљом са 552 круга у категорији јуниора окитио се Душан Бојић у дисциплини ваздушни пиштољ. Сребрна медаља припала је Дамјану Миладиновићу из Стрељачког клуба „Јагодина 92“ са кругом мање, а бронзана Вељку Митровићу из СК „Алекса Дејовић“ из Ужица са 549 кругова.
На корак од постоља био је и наш Вељко Илић, који се такмичио стандардном ваздушном пушком. У сениорској конкуренцији са 617,3 круга пласирао се на четврто место. За медаљу недостајала су му 0,2 круга. У истој дисциплини Анђела Радојичић у категорији јуниорки, са 613,0 кругова пласирала се на дванаесто место. Ваздушном пушком у категорији јуниорки наступила је још и Ивона Бојић, која се са 584,6 кругова на 22. место.
Бодове за финале Купа освојили су Душан Бојић и Вељко Илић у својим категоријама. Треће коло Купа биће одржано у Београду последњег викенда у децембру.

СДН

фото: СД Смедерево

 

Comments are closed.