НЕШТО МАЊИ ПОРАСТ БРОЈА НОВОЗАРАЖЕНИХ У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ, СМЕДЕРЕВО И ДАЉЕ ТРОЦИФРЕНО

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље у Пожаревцу, за последња два дана у Подунавском округу број новозаражених већи је за 236. Највећи број нових позитивних регистрован је у Смедереву – 116, следи Смедеревска Паланка са 97, док је у Великој Плани ситуација мало боља и тамо је 23-оје новоинфицираних.

Укупан број инфицираних од почетка епидемије у нашем округу је 3.659, од чега у Смедереву 2.048, у Смедеревској Паланци 996 и у Великој Плани 615.

Иако су, када је реч о новим позитивним случајевима, бројеви мало нижи него што је то било претходне недеље, број хоспитализованих на ковид одељењима смедеревске опште болнице се повећава.

-Тренутно је у болници смештено 170 пацијената са симптомима ковида, од чега је 9 интубирано, док је 6-оро на неинвазивној вентилацији. Већи део пацијената сада су наши суграђани, којих је 120, осталих 50 је из Београда. Још увек нисмо у великом проблему када је реч о капацитетима, мада настојимо да их још мало проширимо, а томе доприноси чињеница да су пријеми и отпусти још увек у некој равнотежи. Када је реч о деци, у овом таласу било их је троје позитивних, али, на срећу са лакшом клиничком сликом – потврдио је за наш портал в.д. директора др Ненад Ђорђевић.

Ј.В.

 

Comments are closed.