ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА НЕ ПРЕКИДА ТРАДИЦИЈУ, ОВЕ ГОДИНЕ 279 УЧЕСНИКА

Због актуелне тренутне епидемиолошке ситуације завршна свечаност поводом манифестације „Читалачка значка 2020“, неће се одржати на уобичајен начин, саопштила је Народна библиотека Смедерево, али и поред ових околности и епидемиолошких услова, манифестација дуга 42 године се одржала и успела да опстане, додају из ове институције.

-У овогодишњој акцији учествовало је 11 основних школа, 6 градских и 5 из сеоских средина на територији града Смедерева. Комисија Народне библиотеке Смедерево је у овогодишњој акцији Читалачка значка 2020 примила и прегледала укупно 279 читалачкa дневника. Сви учесници добитници су читалачке значке са ликом Добрице Ерића, српског песника, прозног и драмског писца. Комисија је одабрала 40 читалачких дневника, чије ће ауторе Народна библиотека Смедерево наградити бесплатним уписом за 2021. годину – саопштили су из смедеревске библиотеке.

Додаје се да се, као и претходне године, као самостални, педантни, исправно граматички и правописно урађени читалачки дневници, од награђених 40, ове године издвојило 10 аутора које ће Народна библиотека Смедерево даривати вредним наградама, а то су:

1. ОШ „Доситеј Обрадовић“ – ТРБОВИЋ ТЕОДОРА III-1
2. ОШ „Свети Сава“ – ПАВИЋ НАЂА II-1
3. ОШ „Бранко Радичевић“ – ФИЛИПОВИЋ НАЂА III-2
4. ОШ „Димитрије Давидовић“ – ПЕШИЋ СТЕФАН III-1
5. ОШ „Димитрије Давидовић“ – СИКИМИЋ ТЕОДОРА V-3
6. ОШ „Димитрије Давидовић“ – СТОИЉКОВИЋ КОСТА III-1
7. ОШ „Др Јован Цвијић“ – МИХАЈЛОВИЋ ЕВГЕНИЈА V-5
8. ОШ „Др Јован Цвијић“- МИЉКОВИЋ АНЂЕЛИЈА VII-3
9. ОШ „Др Јован Цвијић“ – МИТИЋ ЛЕНКА IV -1
10. ОШ „Др Јован Цвијић“ – KИПРИЈАНОВСКА ЈЕЛЕНА VII-3

Највише читалачлих дневника стигло је из ОШ „Др Јован Цвијић“, чак 125,  а из Народне библиотеке саопштавају да овом приликом желе да се захвалимо и учитељици Наташи Обрадовић која је са својим одељењем III-5 управо из ове школе, учествовала у овогодишњој Акцији са највећим бројем читалачких дневника.

Изложбу најуспешнијих 40 читалачких дневника деца могу погледати на Дечјем одељењу до краја децембра сваког радног дана уз поштовање свих епидемиолошких мера заштите (обавезно ношење маске, дезинфекција руку и највише 5 особа у затвореном простору).

-Ове године је план реализовања и самог одржавања ове Акције, потпуно другачији. Наиме, у понедељак и уторак (30. новембра и 1. децембра) у периоду од 8 до 18 часова, представник школе учеснице, може да дође на Дечје одељење Народне библиотеке Смедерево и преузме беџеве за све учеснике и награде за најуспешније ( беџеве и картице за читалачку значку, чланске карте за бесплатан упис у Библиотеку за 2021. годину за најуспешније писце дневника). У среду (2. децембра) у периоду од 8 до 18 часова, на Дечје одељење Народне библиотеке Смедерево могу да дођу и преузму своје специјалне награде 10 награђених ученика и учитељица Наташа Обрадовић – саопштавају из библиотеке.

Уједно се захваљују свој деци, родитељима, наставницима и учитељима на труду, раду, залагању и истрајној посвећености књизи и читању.

СДН

фото: Народна библиотека Смедерево

 

Comments are closed.