ЈОШ 138 ПОЗИТИВНИХ У СМЕДЕРЕВУ, У БОЛНИЦИ 162 КОВИД ПАЦИЈЕНТА

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Смедереву је за последња 24 сата регистровано још 138 случајева инфекције новим корона вирусом, у Смедеревској Паланци још 51, а у Великој Плани 3. Са резултатитма пристиглим јуче поподне, укупан број инфицираних од почетка епидемије у нашем округу повећан је на 2.882. Од тог броја, највише позитивних регистровано је у нашем граду, чак 1.653-оје, у Смедеревској Паланци 768, а у Великој Плани 461.

Ковид капацитети на одељењима Опште болнице „Свети Лука“ повећани су до максимума, а тренутно је хоспитализовано 162-оје пацијената са симптомима инфекције новим корона вирусом, потврдио је за наш портал в.д. директора др Ненад Ђорђевић.

-За последња 24 сата имали смо 15 пријема и 12 отпуста, и још увек је тај однос у релативној равнотежи, успевамо да, за сада, сервисирамо све пацијенте и још нема потребе да се суграђани упућују у друге здравствене установе. Све већи је број Смедереваца којима је неопходна хоспитализација, и тренутно је, од укупног броја пацијената, четвртина из Београда, а све остало су наши суграђани. Наредни корак, уколико буде било потребно, може само да буде да цела болница буде у ковид систему, али, у зависности од кретања броја заражених и броја људи којима је потребно збрињавање, таква могућност ће тек бити разматрана – наводи Ђорђевић.

Додаје да је на респираторима тренутно 13 пацијената, 6 интубираних, а 7 на неинвазивној вентилацији.

Ј.В.

 

Comments are closed.