У СМЕДЕРЕВУ ЗА ДАН 112 НОВОЗАРАЖЕНИХ, НОВЕ ПРОТИВЕПИДЕМИЈСКЕ МЕРЕ ОД ДАНАС НА СНАЗИ

У последња 24 сата у Смедереву је регистровано још 112 лица код којих је потврђена инфекција новим корона висрусом, показује најновији извештај Завода за јавно здравље у Пожаревцу. У две суседне општине у нашем округу тај број је знатно нижи, па тако Смедеревска Паланка бележи још 23, а Велика Плана још 17 новоинфицираних.

Од почетка епидемије у Подунавском округу регистровано је укупно 2.489 позитивних, од чега 1.416 у Смедереву, 653 у Смедеревској Паланци и 420 у Великој Плани.

Подсећамо да, због актуелне епидемиолошке ситуације, данас на снагу ступају новепротивепидемијске мере, са циљем да се успори ширење новог корона вируса:

– Скраћење радног времена до 18.00 ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима.

– Обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.

– Забрана свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа, у затвореном и на отвореном простору. Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 квадратна метра по особи).

– Омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

– Строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

– Строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Ј.В.

 

Comments are closed.