KOVID KAPACITETI BOLNICE POPUNJENI, ZARAŽENO 30 MEDICINARA,NAPISANE 33 PREKRŠAJNE PRIJAVE

Svi kapaciteti, ukupno 145 postelja, na kovid odeljenjima smederevske Opšte bolnice „Sveti Luka“ trenutno su popunjeni, a među hospitalizovanim pacijentima 12-oro je na respiratoru, objavljeno je na fejsbuk stranici Podunavskog upravnog okruga. Dodaje se da su pacijenti najčešće srednje teške i teške kliničke slike, od 25 -80 godina starosti. Među obolelima je 30 medicinskih radnika, od čega 5 doktora, 22 medicinske sestre, a 3 osobe su u izolacije zbog kontakta.
zaraženih ima i u smederevskom Domu zdravlja, gde je 11 zaposlenih pozitivno na korona virus. Inače, u kovid ambulanti, u prethodna 3 dana bilo je ukupno 944 pregleda, od čega je virus potvrđen kod 248 osoba.
Od 29. oktobra do 22. novembra obavljeno je ukupno 619 kontrola kada je reč o inspekcijskom nadzoru, a u svakoj lokalnoj samoupravi u Podunavskom okrugu locirani su rizični punktovi gde će se u narednom periodu vršiti češće inspekcijski nadzor.
Tokom prethodne nedelje sanitarni inspektori napisali su 33 prekršajne prijave zbog nepoštovanja naloženih epidemijskih mera. Za prethodnih mesec dana doneto je 633 rešenja o kućnoj izolaciji, navedeno je u objavi Podunavskog upravnog okruga, a dodaje se da će narednih dana biti nastavljen pojačan inspekcijski nadzor, i tokom vikenda.
J.V.
 

Comments are closed.