КОВИД КАПАЦИТЕТИ БОЛНИЦЕ ПОПУЊЕНИ, ЗАРАЖЕНО 30 МЕДИЦИНАРА,НАПИСАНЕ 33 ПРЕКРШАЈНЕ ПРИЈАВЕ

Сви капацитети, укупно 145 постеља, на ковид одељењима смедеревске Опште болнице „Свети Лука“ тренутно су попуњени, а међу хоспитализованим пацијентима 12-оро је на респиратору, објављено је на фејсбук страници Подунавског управног округа. Додаје се да су пацијенти најчешће средње тешке и тешке клиничке слике, од 25 -80 година старости. Међу оболелима је 30 медицинских радника, од чега 5 доктора, 22 медицинске сестре, а 3 особе су у изолације због контакта.
заражених има и у смедеревском Дому здравља, где је 11 запослених позитивно на корона вирус. Иначе, у ковид амбуланти, у претходна 3 дана било је укупно 944 прегледа, од чега је вирус потврђен код 248 особа.
Од 29. октобра до 22. новембра обављено је укупно 619 контрола када је реч о инспекцијском надзору, а у свакој локалној самоуправи у Подунавском округу лоцирани су ризични пунктови где ће се у наредном периоду вршити чешће инспекцијски надзор.
Током претходне недеље санитарни инспектори написали су 33 прекршајне пријаве због непоштовања наложених епидемијских мера. За претходних месец дана донето је 633 решења о кућној изолацији, наведено је у објави Подунавског управног округа, а додаје се да ће наредних дана бити настављен појачан инспекцијски надзор, и током викенда.
Ј.В.
 

Comments are closed.