СВЕ ВИШЕ СУГРАЂАНА У БОЛНИЦИ, БРОЈ ПРЕГЛЕДА У КОВИД АМБУЛАНТИ ПРЕШАО 300

У смедеревској Општој болници „Свети Лука“, на ковид одељењима, тренутно је хоспитализовано 130 пацијената са симптомима новог корона вируса, потврдио је за портал „Смедеревске новине“ вршилац дужности директора ове установе Ненад Ђорђевић.

-Имамо 9 пацијената који су на респираторима, од чега је њих 6 интубирано, а 3 су на неинвазивној вентилацији. У четвртак смо имали 17 пријема, од тога су 4 пацијента из Београда, остало су грађани Смедерева. Иако је још увек већи број хоспитализованих из других средина, повећава се и број наших суграђана који морају да буду смештени у болницу – наводи Ђорђевић.

И број прегледа у ковид амбуланти смедеревског Дома здравља значајно је повећан, а само у четвртак било их је више од 300, рекла је за наш портал директорка Олгица Обрадовић.

-Повећао се број прегледа, јуче је био 301, од чега је 206 првих прегледа. Има и мало гужви, с обзиром на то да је, у зависности од смерница лекара након прегледа, неопходно одрадити лабораторијске налазе и снимање плућа, чији се резултати морају да мало сачекају, али је на овом послу ангажовано доста особља, службе су повезане, тако да за сада успевамо да се изборимо са целом ситуацијом. Уколико резултати то захтевају, а по процени лекара, након прегледа, обављамо и тестирање. Добро смо снабдевени, имамо све врсте тестова, а све више користимо антигенске и серолошке, јер њихове резултате добијамо одмах, док се ПЦР тестови шаљу у Београд, па се резултати дуже чекају – каже др Обрадовић.

Потврдила је да је вирусом корона до сада инфицирано 10 лекара и сестара који раде у Дому здравља.

Ј.В.

 

Comments are closed.