НАЈВЕЋИ СКОК БРОЈА НОВОЗАРАЖЕНИХ: У СМЕДЕРЕВУ ЈОШ 46 ПОЗИТИВНИХ

Према последњем извештају Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Смедереву је за последња 24 сата регистровано још 46 нових случајева инфекције новим корона вирсуом, што је највећи скок броја инфицираних за један дан у нашем граду од почетка епидемије.

-Пожаревац је сваког дана имао између 20 и 30 новоинфицираних, а Смедерево је сад експлодирало. Ово су резултати тестираних за само један дан. Од 119 узорака лица тестираних у Подунавском округу, 51-но је позитивно, и то 46 у Смедереву и 5 у Великој Плани. Међу позитивнима у Смедереву вирус је потврђен код 2 здравствена радника и 2 лица запослена у железари – рекла је за наш портал Ана Јовановић, директорка ЗЗЈЗ Пожаревац.

У општој болници „Свети Лука“ за 24 сата било је 49 пријема, тако да је на ковид одељењима хоспитализовано 100 пацијената.

Истовремено, у Смедеревској Паланци није регистрован ниједан нови случај за последња 24 сата.

Од почетка епидемије у Подунавском округу тестирано је укупно 10.774 узорака, од чега је 1.524 позитивних. Највећи број регистрованих је у Смедереву – 827, затим у Смедеревској Паланци 433 и у Великој Плани 264.

Током ове недеље у нашем округу број новозаражених порастао је за 124, од чега само у Смедереву за 80.

Ј.В.

 

 

 

Comments are closed.