СМЕДЕРЕВСКА БОЛНИЦА ОПЕТ У КОВИД СИСТЕМУ, ХОСПИТАЛИЗОВАНО 57 ПАЦИЈЕНАТА

Смедеревска Општа болница „Свети Лука“ поново је у ковид систему, са обезбеђених 140 кревета за потребе збрињавања пацијената са симптомима инфекције новим корона вирусом, саопштено је на званичној фејсбук страници Подунавског управног округа након седнице Окружног штаба за ванредне ситуације.
-Од 140 кревета, заузето је 57 и 90 слободно. Капацитети су са две трећине попуњени оболелима из других градова. У Смедеревској Паланци, у болници је хоспитализовано 33 пацијената од којих је 3 на респиратору.На респиратору у Смедереву су исто 3 пацијента – наведено је објављеном обавештењу.
Додаје се да је на дневном нивоу број прегледаних лица у ковид амбулантама у Смедереву од 100 до 200, у Великој Плани од 30 до 50, а у Смедеревској Паланци од 50 до 70 лица. Такође, Завод за јавно здравље у Пожаревцу је, од 16. марта до данас издао 2.480 решења лицима у изолацији. Није примећено масовно обољевање у великим колективима, већ само спорадични случајеви, саопштено је у објави.
Према објављеним информацијама, у здрaвственим установама има довољно хигијенских и заштитних средстава, а локалним самоуправама је сугерисано да се појачава ванредни надзор у овој, и даље тешкој епидемиолошкој ситуацији, и да се сви придржавају мера заштите коју је прописао Штаб за ванредне ситуације.
СДН
фото: Фејсбук страница Подунавски управни округ
 

Comments are closed.