У СМЕДЕРЕВУ 20 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА, ГУЖВЕ У РЕСПИРАТОРНОМ ЦЕНТРУ

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, након викенда забележен је пораст броја новоинфицираних особа у Подунавском округу, тако да је за два дана регистровано још 35 лица код којих је потврђено присуство новог корона вируса. Од тог броја, највећи број, чак 20, је у Смедереву, у Смедеревској Паланци 8, а у Великој Плани 7. Од почетка епидемије у нашем округу тестирано је 10.419 узорака, од којих је 1.400 позитивних, од чега је 747 у Смедереву, 415 у Смедеревској Паланци и 238 у Великој Плани.

Расте број прегледа и у ковид амбуланти смедеревског Дома здравља, а очекује се да ће данас тај број прећи 200, рекла је за наш портал директорка ове установе др Олгица Обрадовић.

-Само у првој смени од јутрос имали смо пријављених 90 прегледа, а с обзиром на то да радимо непрекидно, 24 сата, очекујемо да тај број данас буде и преко 200. То је за око 60% више него што је било током викенда, али суботом и недељом иначе је мање прегледа. Ипак, знатно више је и у односу на ранији период, када смо радним данима, прошле недеље, имали око 100 прегледа дневно у просеку – каже др Олгица Обрадовић.

И смедеревска ковод одељења све су пунија, а до овог пре поднева хоспитализованса су 43 пацијента.

-Тренутно је у нашој болници смештено 43-оје пацијената са симптомима ковида, од чега је трећина наших суграђана, док су остали из других средина, пошто поново примамо пацијенте из других градова, пре свега из Београда. Од тога имамо 2 пацијента на респиратору и 1 на неинвазивној вентилацији – каже за наш портал в.д. директора Опште болнице „Свети Лука“ Ненад Ђорђевић.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.