СТРЕЉАШТВО: ДУШАНУ БОЈИЋУ СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА НА ВАЛТЕР КУПУ

Стрелац „Смедерева“ Душан Бојић добио је специјалну награду на шестом Валтер купу, за резултат најближи светском рекорду у дисциплини ваздушни пиштољ јуниори, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево. Бојић је освојио и златну медаљу на „Великој награди Смедерева“ у категорији стрелаца до 18 година, док је у финалу Валтер купа освојио пето место. У дисциплини ваздушна пушка, у категорији до 20 година, Вељко Илић је био други. У финалу Валтер купа заузео је осмо место. Анђела Радојичић је била трећа у категорији до 16 година. Екипно пиштољем Стрељачка дружина „Смедерево“ освојила је треће место.

Два наступа у финалу омладинског Валтер купа (Walther Yоuth Cup), три медаље појединачно и једно екипно треће место на Великој награди Смедерева (Grand Prix Smederevo) и специјална награда – биланс су наступа смедеревских стрелаца на шестом по реду турниру ваздушним оружјем у Смедереву. Иако овогодишње издање Валтер купа није имало интернационални него само национални аспект, на ваздушном стрелишту у Спортској хали, јуче су наступали најбољи српски стрелци до 20 година старости. Од смедеревских највише је показао Душан Бојић. Он је најпре са 548 кругова у категорији до 18 година освојио златну медаљу на Великој награди Смедерева. То је уједно био и резултат дана у дисциплини ваздушни пиштољ, па му је припала и специјална награда турнира за резултат најближи Светском рекорду у категорији јуниора. Тај резултат му је донео и наступ у финалу Валтер купа, где се храбро борио, али је на крају стигао ипак, само до петог места. Екипно СД „Смедерево“ у апсолутној категорији до 20 година старости освојила је треће место. У екипи су били Душан Бојић, Петар Костић и Алекса Николић. Појединачно у категорији до 16 година Петар Костић је био шести, а Алекса Николић девети. Наступио је још и Лука Миливојевић који је био дванаести. У истој дисциплини, у категорији до 18 година, наша Катарина Миловановић је била пета.
У дисциплини стандардна ваздушна пушка освојене су две медаље. У свом опроштајном наступу у јуниорској каријери Вељко Илић је са 617,5 кругова освојио друго место у категорији стрелаца до 20 година старости. Са тим резултатом пласирао се и у финале Валтер купа у коме није баш најбоље стартовао и такмичење је завршио на осмом месту. У категорији до 16 година наш Лазар Суботић је био седми, Лазар Поповић једанаести а Никола Манојловић дванаести. У категорији до 18 година Немања Адамовић је био пети, Лазар Бељић шести, а Немања Живојиновић седми. Екипно СД „Смедерево“ (Илић, Адамовић, Суботић) заузела је четврто место. Анђела Радојичић, у истој дисциплини, на Великој награди Смедерева, у категорији до 16 година, освојила је бронзану медаљу са 618,3 круга. У истој категорији Ивона Бојић је била шеснаеста, а у категорији до 18 година Наталија Тасић је била тринаеста. И женска екипа СД „Смедерево“ заузела је четврто место.

СДН

фото: Срељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.