БУДУЋНОСТ СРПСКОГ СТРЕЉАШТВА НА ВАЛТЕР ОМЛАДИНСКОМ КУПУ У СМЕДЕРЕВУ

Овогодишње шесто по реду издање интернационалног омладинског турнира у стрељаштву Валтер јут кап у Смедереву одржаће се у смањеном обиму и само са домаћим такмичарима. На једнодневном турниру учествују сви омладински репрезентативци Србије, а домаћин Стрељачка дружина „Смедерево“ на ватрену линију излази са петнаест стрелаца.

Овогодишње издање омладинског турнира ваздушним оружјем „Валтер Јут Кап“ (Wалтхер Yоутх Цуп) за разлику од претходних година, због пандемије коронавируса, неће имати међународни карактер, а турнир ће се одржати у скраћеном издању. У једном дану, у суботу 7. новембра, на смедеревском ваздушном стрелишту у Спортској хали, ипак ће се окупити најбољи домаћи такмичари (2000. годиште и млађи) у дисциплинама стандардна ваздушна пушка и ваздушни пиштољ. За медаље и пехаре, у појединачној и екипној конкуренцији, бориће се 112 стрелаца из 23 српска клуба, као и претходних година у оквиру „Велике награде Смедерева“ (Гранд при Смедерево) у три узрасне категорије – до 16, до 18 и до 20 година. Најбоље екипе у апсолутној категорији (до 20 година) добиће пехаре.
Сви заједно на основу резултата из основог меча (квалификација) конкурисаће и за учешће на финалним гађањима у оквиру „Валтер омладинског купа“. У финала пласираће се по осам најбољих у дисциплинама ваздушна пушка и ваздушни пиштољ, у категоријама јуниора и јуниорки. За резултате најближе светским рекордима у обе дисциплине предвиђене су новчане награде. Сви такмичари добиће учесничке награде произвођача оружја „Валтер“, спонзора турнира.
Из Стрељачке дружине „Смедерево“ учествоваће 15 стрелаца. У категорији ваздушна пушка: Вељко Илић (до 20 година), Немања Адамовић, Немања Живојиновић, Лазар Бељић и Наталија Тасић (до 18 година), Лазар Суботић, Лазар Поповић, Никола Манојловић, Анђела Радојичић и Ивона Бојић (до 16 година). Ваздушним пиштољем наступају: Душан Бојић и Катарина Миловановић (до 20 година), Петар Костић, Лука Миливојевић и Алекса Николић (до 16 година).
Квалификације почињу од 9.00 часова, а финална гађања су од 13.30 минута до 19 часова.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.