ЦЗК: ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ ГРАФИКА

Свечано отварање изложбе графика насталих на традиционалној ликовној колонији „Графика“ биће одржано у среду, 4. новембра, у Галерији Центра за културу Смедерево,  са почетком у 19 часова, најављују из ове установе.

-Актуелна ситуација везана епидемију вируса Ковид- 19 свакако није заобишла ни поље култруних активности, па ни Ликовну колонију Графика. Због специфичних околности морали смо да се прилагодимо и модификујемо коцепцију колоније, тако да ове године она није имала статус међународне, јер уметници из иностранства нису били у могућности да учествују. У раду колоније учествовали су  само ствараоци из Србије и то осам уметника – Филип Стаменковић из Лесковца, Бисерка Петровић из Панчева, Сузана Џелатовић из Ћуприје, Бојана Торлак, Весна Џакић и Даница Тешић из Београда, а своја дела на колонији је стварало и  двоје уметника из Смедерева, Немања Арсић и Јелена Вукајловић. Ове године гости излагачи су такође ликовни уметници из Смедерева, Александар Лазар и Катарина Стаменковић – наводе организатори и домаћини колоније.

Учесници колонији су своја дела стварали у различитим техникама графике, путем којих су реализовали своје идеје. Тематике су различите, од фигурације преко инспирације Смедеревом, до саме апстракције. У галерији ће бити изложено деветнаест  графика.

Организатори подсећају на лепу традицију да ће присутни у публици на отварању изложбе имати прилику да, као и сваке године, учествују у наградној игри у којој Центар за културу Смедерево поклања три графике, настале у раду колонија које су раније одржане.

Улаз је слободан, а изложба ће бити отворена до 30 новембра.

СДН

фото: ЦЗК

 

 

 

Comments are closed.