НЕМАЊА АДАМОВИЋ И ТЕХНИЧКА ШКОЛА ДРЖАВНИ ПРВАЦИ У СТРЕЉАШТВУ

Немања Адамовић, ученик Техничке школе и екипа ове школе победници су у појединачној и екипној конкуренцији на такмичењу средњих школа у стрељаштву. Ово је велики успех чланова Стрељачке дружине „Смедерево“ који су се октили титулом државних првака у такмичењу серијском ваздушном пушком, наводе из ове спортске организације.

Немања Адамовић, ученик Техничке школе и екипа ове школе у којој су поред Адамовића још и Немања Живојиновић и Лазар Бељић, на Државном првенству у стрељаштву, које је одржано јуче на ваздушном стрелишту у Спортском центру Чаир у Нишу, освојили су титуле у појединачној и екипној конкуренцији ученика средњих школа.
Омладинци и омладинке пуцали су по 30 дијабола серијском ваздушном пушком, а Адамовић је забележио резултат од 281 круга. Друго место припало је Илији Нововићу из Медицинске школе у Чачку са 277 кругова, а бронзана медаља члану Стрељачког клуба „Чика Мата“ – Марку Ивановићу, ученику Друге крагујевачке гимназије са 275 кругова. Екипно Техничка школа Смедерево је са укупно 813 кругова такође, освојила прво место. Поред Адамовића у екипи су били Немања Живојиновић, који се са 267 кругова пласирао на 11. место појединачно, а на тринаесто Лазар Бељић са два круга мање. Друго место екипно освојила је Техничка школа из Кикинде са 807 кругова, а треће Техничка школа „Михајло Пупин“ из Инђије са 798 кругова. У појединачној конкуренцији из нашег округа учествовао је још и Марко Стојковић, ученик Машинско-електротехничке школе „Гоша“ из Смедеревске Паланке који се са 226 кругова пласирао на 42. Место. Учествовао је 61 ученик и 17 школа/екипа.
У категорији омладинки, екипа смедеревске Гимназије је наступила у ослабљеном саставу, па су чланице СД „Смедерево“ заузеле 10. место у конкуренцији 15 школа. Најбољи пласман остварила је Наталија Тасић која се са 272 круга пласирала на осмо место. Анђела Радојичић, ученица смедеревске Медицинско-фармацеутске школе „Света Петка“, која је као победник Окружног такмичења стекла право учешћа у појединачној конкуренцији на државном првенству, са 269 кругова пласирала се на 11. место. Преостале две ученице Гимназије Теодора Чакаревић са 220 кругова и Катарина Миловановић са 218 кругова пласирале су се на 52. и 54 место. Појединачно победила је Александра Хавран, из Гимназије „Бранко Радичевић из Старе Пазове, са 289 кругова. Сребрну медаљу са 284 круга освојила је домаћа такмичарка, Наталија Павловић из Прехрамбено хемијске школе из Ниша, а бронзану са 278 кругова Ања Кнежевић из X Гимназије „Михајло Пупин“ Нови Београд. Све три су чланице стрељачких клубова у својим градовима. У појединачној конкуренцији наступило је 59 омладинки.
Ученици основних школа пуцали су по 20 дијабола. „Смедерево“ је у категорији пионира представљао Лазар Поповић, ученик Основне школе „Др Јован Цвијић“. Са 171 кругом пласирао се на осмо место. Са 184 круга победио је Михаило Кресојевић из ОШ „Петар Кочић“ из Инђије. Наступило је 63 пионира. Екипно, наш округ су представљали ученици ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца код Велике Плане, али нису наступили на такмичењу. Победили су ученици ОШ „Краљ Александар И“ из Горњег Милановца са 536 кругова, друго место освојила је екипа ОШ „Петар Кочић“ из Инђије са 502 круга, а треће ОШ „23. октобар“ из Сремских Карловаца са 481 кругом. Учествовало је 15 екипа.
У конкуренцији пионирки нисмо имали представнике ни у појединачној ни у екипној конкуренцији, а из нашег округа учествовале су ученице из Смедеревске Паланке. Победила је Тијана Мијатовић из ОШ „Вук Караџић“ из Чачка са 184 круга. Друго место освојила је Милица Јовановић из ОШ „Сестре Илић“ из Ваљева са 182 круга, а треће Уна Ћорић из ОШ „Радоје Домановић“ из Крагујевца са 181 кругом. Срна Аранђеловић, ученица ОШ „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке, која је била представник нашег округа пласирала се на 45. место са 155 кругова. Екипно победила је ОШ „Мито Игумановић“ из Косјерића са 526 кругова, друга је била екипа ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ из Прокупља са 512 кругова, а треће ОШ „Петар Кочић“ из Инђије са 506 кругова. ОШ „Херој Иван Мукер“ из Смедеревске Паланке, која је представљала наш округ, пласирала се на 11. место у конкуренцији 15 школа.
Такмичење је одржано у организацији Савеза за школски спорт Србије, Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање у Нишу и Стрељачког клуба „Ниш 1881“.

Због актуелне неповољне епидемиолошке ситуације изазване пандемијом вируса ЦОВИД-19, и отказивања великог броја међународних такмичења, на предлог Драгана Доневића, селектора за пушку Стрељачког савеза Србије, до краја 2020. године, биће организовано пет контролних такмичења под називом „Сусрети шампиона“. Прво у низу одржаће се у Смедереву у среду, 28. октобра. Ова такмичења послужиће за подизање такмичарске форме и вежбе финалног гађања, а све у циљу социјализације и мотивације сениорске екипе кроз заједничке тренинге. По позиву селектора на овом једнодневном контролном такмичењу из Стрељачке дружине „Смедерево“ учествоваће Вељко Илић и Анђела Радојичић.
Стрељачки савез Србије организоваће и припреме јуниорске репрезентације, од 4. до 6. новембра, на ваздушном стрелишту у Смедереву. На припремама ће учествовати селекција на пушци са 12 такмичара и 4 тренера. Сви учесници припрема наступиће и на „Wалтхер Yоутх Цуп-у“, међународном турниру ваздушним оружјем, који је првобитно планиран да се одржи од 6. до 8. новембра ове године у Смедереву. Због неповољне епидемиолошке ситуације у региону, Европи и Свету, ове године један од најпопуларнијих међународних турнира у региону, одржаће се у скраћеном формату и само са домаћим такмичарима. Стрелци у узрастним категоријама до 20 година такмичиће се један дан, 7. новембра, у дисциплинама стандардном ваздушном пушком и ваздушним пиштољем, а за освајаче медаља превиђене су робне награде, а новчане за резултате најближе светским рекордима у обе дисциплине.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

 

Comments are closed.