СТРЕЉАШТВО: ВЕЉКО ПЕТИ, АНЂЕЛА СЕДМА У ПРВОМ КОЛУ КУПА СРБИЈЕ

Стрелци „Смедерева“ учешће у првом колу Купа Србије завршили су без медаља, али са два вредна резултата које се у дисциплини ваздушна пушка постигли Анђела Радојичић и Вељко Илић. Са 621,4 круга Анђела Радојичић је била седма у категорији јуниорки, а Вељко Илић са 620,3 круга пети у категорији сениора. Бодове за финале Купа поред Анђеле и Вељка, освојио је још и Душан Бојић, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Иако нису освојили медаље на првом колу Купа Стрељачког савеза Србије стандардним ваздушним оружјем, коме су били домаћини јуче на свом стрелишту у Спортској хали, стрелци „Смедерева“ оптимистично гледају у наставак сезоне. Највреднији резултат забележила је Анђела Радојичић. У категорији јуниорки стандардном ваздушном пушком, са вредних 621,4 круга Радојичићева се пласирала на седмо место. Победу је однела у Крагујевац Теодора Вукојевић из Стрељачког клуба „Чика Мата“ са 627,5 кругова, а истим резултатом тријумфовала је и у конкуренцији сениорки.
У сениорској конкуренцији истим оружјем Вељко Илић се 620,3 круга пласирао на пето место. Победио је репрезентативац Србије, државни рекордер и крагујевачки олимпијац, Милутин Стефановић са 629,5 кругова.
Ваздушном пушком у категорији јуниорки наступиле су још и Наталија Тасић, која је са 606,8 кругова пласирана на 22. и Ивона Бојић са 590 кругова на 34. место. Екипно са 1818,2 круга наше девојке су биле седме. Наступило је 38 јуниорки појединачно и 10 екипа. У истој дисциплини у категорији јуниора наш Лазар Суботић са 599,7 кругова био је 11. Четири места испод њега је пласиран Немања Адамовић са 595,7 кругова. Екипно у општој категорији (јуниори и сениори заједно) Илић, Суботић и Адамовић били су четврти са 1815,7 кругова. Такмичило се 19 јуниора, 33 сениора и 5 екипа.
Ваздушним пиштољем актуелни првак Србије и победник Финала државног Купа у категорији млађих јуниора, Душан Бојић са 529 кругова био је осми јуниор. Петар Костић са 506 кругова је био 12, Лука Миливојевић са 458 кругова 18, Алекса Николић са 444 круга 19. Дебитант у категорији сениора Арсеније Тадић са 490 кругова био је 36. Екипно Бојић, Костић и Тадић са 1525 кругова били су осми. Такмичило се 25 јуниора, 40 сениора и 8 екипа.
Бодове за финале Купа освојили су Анђела Радојичић (јуниорке и сениорке), Вељко Илић и Душан Бојић у својим категоријама.
Као гост, ван конкуренције, на првом колу Купа Србије у Смедереву наступио је мађарски репрезентативац и олимпијац, европски шампион и светски рекордер Иштван Пени. Пени је на смедеревском стрелишту први пут пуцао као јуниор на Финалу Лиге младих Европе 2014. године. Резултат који је овога пута остварио на смедеревском стрелишту од 633,8 кругова је за 0,4 круга бољи од светског рекорда његовог земљака Петра Шидија.
Друго коло Купа Србије (А програм) одржаће се крајем новембра у Нишу.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.