ОБЕЛЕЖЕН ДАН БЕЗБЕДНОСНО-ИНФОРМАТИВНЕ АГЕНЦИЈЕ

Данас  је  у  просторијама  Безбедносно-информативне агенције  обележено  121.  година  од  оснивања  цивилне  службе  безбедности  у  Србији  и  18 година од оснивања Безбедносно-информативне агенције (БИА), наведено је у саопштењу прослеђеном редакцији „Смедеревских новина“.

Председник Србије Александар Вучић и директор БИА Братислав Гашић положили су венац испред  меморијалног  зида  у  знак  сећања  на  погинуле  припадника  Агенције,  након  чега  је одржан свечани колегијум на којем су се обратили председник Србије и директор БИА.

У обраћању присутнима председник Вучић честитао је свим припадницима Дан Агенције и захвалио им се на уложеном труду и раду. Председник Вучић истакао је да је Агенција видно напредовала у свом раду  и  опремљености, као  и  у постигнутим резултатима у претходном периоду.

Нагласио  је  да  је  неопходно  и  даље  улагати  у  млад  и  стручан  кадар  и  развијати  техничку опремљеност Агенције. Свим припадницима Агенције поручио је да у обављању свог посла на првом месту треба да имају интерес свих грађана Републике Србије.

Директор БИА честитао је припадницима Агенције њихов дан и истакао да ће руководство Агенције  наставити  да  улаже  све  своје  напоре  како  би  се  материјални  и  статусни  положај Агенције,  а  тиме  и  њених  припадника  даље  унапређивао.  Нагласио  је  да  је  уверен  да  ће Агенција,  као  и  претходних  година  успешно  извршавати  постављене  задатке  на  добробит државе Србије и свих њених грађана који у њој живе.

Такође, поводом Дана Агенције, заслужним припадницима  уручене су годишње награде за допринос раду службе и изузетна залагања у раду у претходној години, наведено је у саопштењу.

СДН

 

Comments are closed.