СМЕДЕРЕВКА ЛАНА ЂУРАШКОВИЋ ПРВИ ТРЕНЕР ЦРВЕНОГ КРСТА У ПРОГРАМУ „БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА“

Испит лиценцирања/релиценцирања тренера у Програму борбе против трговине људима у Црвеном крсту Србије одржан је 4. октобра 2020. Године.

Волонтерка Црвеног крста Смедерево и председница теренске јединице ‘’Др Владан Ђорђевић’’ Лана Ђурашковић успешно је положила испит и постала први тренер у Програму борбе против трговине људима смедеревског Црвеног крста, на испиту који је одржан 4. октобра у Црвеном крсту Србије, саопштавају из смедеревске хуманитарне организације.

-Лана Ђурашковић је ученица смедеревске Гимназије, а разредна старешина јој је Душица Славковић, чланица Управног одбора Црвеног крста Смедерево. Она је показала велику хуманост на свим пољима рада као волонтер Црвеног крста Смедерево, посебно се истакла у програмима Борбе против трговине људима, Добровољног давалаштва крви, пружања Прве помоћи И многим другим програмима. Својим радом и залагањем промовише организацију Црвеног крста Смедерево на најбољи начин. Самоиницијативно је организовала вршњачку едукацију на тему Борба против трговине људима и самим тим стекла лиценцу вршњачког едукатора, која је била полазна тачка за припрему полагања испита за добијање лиценце тренера у програму борбе против трговине људима Црвеног крста Србије – наводе из смедеревског црвеног крста.

СДН

 

Comments are closed.