ВЕСЛАЊЕ: ВЕСЕЛИН САВИЋ И ВИКТОР ПИВАЧ СЕДМИ НА ЕП У ПОЗНАЊУ

Најбољи резултат за српске веслаче на недавно одржаном Европском првенству за сениоре у Познању у Пољској, остварили су Веселин Савић и Виктор Пивач у двојцу без кормилара, пошто су стигли до првог места у Б финалу, односно до седмог у генералном пласману. Они су деоницу од 2000 метара извеслали за 06:42.73 минута. Друго место припало је двојцу Немачке (06:45.79 ), а треће Белорусији (06:45.97). Од четвртог до шестог места поређали су се Пољаци, Французи и Грци.

-Савић и Пивач су овим резултатом оправдали очекивања јер су заједно у чамцу нешто више од шест месеци и, што је евидентно, код њих има много простора за напредак. Пре поласка за Пољску Веселин Савић најавио је да могу да буду први или седми. Погодио је ово друго, али извесно је да својим наступом нису разочарали. То се односи на њихове наступе у све три трке, а нарочито за полуфинале у коме су остали кратки пласмана у финале за 20 стотих делова секунде. Следи анализа у Савезу, али је извесно да се од ове посаде тек очекују добри резултати, поготово ако се изборе да бране боје Србије у Токију 2021. године на Олимпијским играма – саопштавају из ВК Смедерево.

Још један Смедеревац је оставио солидан утисак на Европском првенству. Александар Филиповић је у дубл скулу са Мартином Мачковићем заузео треће место у Б финалу, односно девето у генералном пласману. Бољи од њих у Б финалу били су Немци и Белгијанци, а из њих остали су Италијани, Белоруси и Шпанци. Њих двојица села су у чамац непосредно у пред полазак у Познањ и сам пласман у Б финале представља добар резултат за ову посаду.

СДН

фото: СД новине

 

Comments are closed.