КУГЛАШИ „ТВРЂАВЕ“ НА СТАРТУ ПРВЕНСТВА ЗАБЕЛЕЖИЛИ ДВЕ ПОБЕДЕ

Куглаши смедеревске Тврђаве нису могли да замисле бољи старт у Првој лиги Србије, група „Центар“. У свом дебитантском наступу у овом рангу такмичења, они су у прва два кола забележили убедљиве победе и тренутно се налазе на деоби првог места.
Смедеревци су у првом колу гостовали Шумадији у Крагујевцу, а прволигашка премијера није спутала куглаше Тврђаве. Екипа у саставу Стојковић, Милошевић, Роган, Милосављевић, Жунац, Живковић и Мицковски одиграла је маестрално и тријумфовала са 6:2. На крају, Тврђава је имала 116 оборених чуњева више од домаћина – 3247:3131.
Нишке „Мераклије“ биле су ривал Тврђаве у другом колу. У смедеревској куглашкој лепотици, једној од најлепших куглана у држави, домаћин није дозволио гостима да се веселе у стилу назива свог клуба. У изузетно квалитетном и узбудљивом мечу, такмичари Тврђаве су у завршници били мирнији и концентрисанији од својих ривала и поново славили са 6:2 (3307:3147).
Завршни наступи Мицковског и Жунца означили су велико славље Смедереваца који, са максималним учинком из прва два кола, деле водећу позицију на табели са прекаљеним прволигашем, екипом „Цар Лазар“ из Крушевца.
-Одлично смо започели сезону. Ми смо млад клуб, медју најмлађим клубовима уопште у нашем граду. После само једне године постојања успели смо да изборимо пласман у Прву лигу и да одмах на старту покажемо да наш успех није случајан. Организованост, одговорност и напоран рад и тренинг увек дају резултате. Ја честитам свим играчима. Нови смо у овој лиги, у сваком мечу борићемо се до последњег атома снаге, па ћемо видети шта ће нам то донети, каже Ђорђе Кларић, председник Тврђаве.
Већ у следећем колу, куглаше Тврђаве чека велико искушење против „Цара Лазара“ у Крушевцу. Дуел једине две екипе са максималним учинком до сада, игра се у недељу, 18. октобра, од 11 часова.

П.Ј.

фото: П.Ј. 

 

Comments are closed.