СТРЕЉАШТВО: ОВОГ ВИКЕНДА ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У Б И Ц ПРОГРАМУ

У Атлетској дворани у Београду, овог викенда, биће одржано Првенство Србије у Б и Ц програму. Стрелци Стрељачке дружине „Смедерево“ наступају у пионирским категоријама, а Стрељачки клуб „Херој Срба“ са сениорима, најављено је из овог клуба.

-Првог дана такмичења у суботу на ватрену линију излазе најмлађи у пионирским категоријама. У традиционалној дисциплини националног програма серијском ваздушном пушком у категорији пионирки наступају Анђела Радојичић, Наталија Јовановић и Ивона Бојић, а за пионире Лазар Поповић, Лазар Суботић, Лазар Јанчић, Никола Манојловић и Страхиња Златановић. У најновијој дисциплини ваздушни пиштољ, такмичиће се пионири Лука Миливојевић, Петар Костић и Алекса Николић. У недељу су на програму такмичења у јуниорским и сениорским категоријама серијском пушком, а „Херој Срба“, један од најтрофејнијих клубова у овој дисциплини, представљаће Новица Петровић, Драган Флорић, Боривоје Провчин и Саша Илић. Прошле године „Херој Срба“ је освојио вицешампионску титулу, а Новица Петровић бронзану медаљу појединачно – наводе у клубу.

Клубови који на овогодишњем првенству освоје екипне титуле шампиона државе у пионирској конкуренцији, добиће по пушку, односно пиштољ реномираног произвођача такмичарског оружја „Фајнверкбау”. Првацима у сениорској и јуниорској категорији намењене су робне награде.

Овогодишње Првенство Србије је једно од најмасовнијих. Пријављено је 394 стрелца из 50 клубова. Највише је пионира у дисциплини пушка, чак 141 такмичар. За такмичење ваздушним пиштољем за пионире и пионирке пријављено је 60 стрелаца.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.