ДАН ШКОЛЕ У РАДИНЦУ ОБЕЛЕЖЕН ОНЛАЈН ПРИРЕДБОМ

Основна школа „Иво Андрић“ у Радинцу, у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, обележила је Дан школе, али и значајну годишњицу – 40 година рада матичне школе онлајн приредбом.

-Иако су актуелна епидемиолошка ситуација и нов начин наставе онемогућили уобичајено велико радосно окупљање ове школске године, ученици и наставници радиначке школе нису желели да им то поквари празник. Уз расписан литерарни конкурс за млађе и старије разреде, на којем су награђени најбољи радиначки литерарци и још многобројне активности реализоване у мањим групама, Дан школе прослављен је на оригиналан начин – припремљена је онлајн приредба, односно кратак филм у којем су радиначки ђаци представили богатство својих талената за рецитовање, музику, глуму и игру, подсетили се историјата школе, њених успеха, али и мудрости јединог нобеловца у српској књижевности чије име ова образовно-васпитна установа са поносом носи – наводе у овој установи.

Подсећају и да је настава у постојећем школском објекту почела 1980. године, док је прва школа у Радинцу отворена давне 1841. године, пре 179 година.

-Искра просвећивања засветлела је у селу Раља 1926. године и у селу Врбовац 1871. године, селима где су данас подручне радиначке школе – у Врбовцу осморазредна, а у Раљи четворогодишња школа. Пркосећи времену које пролази, ОШ „Иво Андрић“ у Радинцу мењала је облике, расла са ученицима, радовала се дечјим успесима и несташлуцима, поносила се сваком новом генерацијом и подмлађивала се у душама нових поколења. Данас је то успешна образовно-васпитна установа која је незаобилазни чинилац приче о просвети на територији Града Смедерева – школа у којој се граде, према путоказима Иве Андрића, мостови  знања, пријатељства и лепог понашања – наводе у овој школи.

Онлајн приредбу можете погледати на следећем линку:  https://www.youtube.com/watch?v=UYCUO1zyFMQ&feature=youtu.be

СДН

фото: ОШ Иво Андрић Радинац

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.