СТРЕЉАШТВО: СЕСТРЕ РАДОЈИЧИЋ, ЛАЗАР ПОПОВИЋ И ЛАЗАР БЕЉИЋ НАЈБОЉИ НА ГРАДСКОМ ШКОЛСКОМ ПРВЕНСТВУ

На ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, у организацији Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање у Смедереву и Стрељачке дружине „Смедерево“, одржано је традиционално Градско школско првенство серијском ваздушном пушком. Пионири су пуцали по 20, а омладинци 30 дијабола. Наступило је 30 стрелаца, махом чланова Стрељачке дружине „Смедерево“.

У конкуренцији пионира победио је Лазар Поповић из ОШ „Др Јован Цвијић“ са 170 кругова. Друго место заузео је Алекса Николић из ОШ „Димитрије Давидовић“ са 162 круга, а треће Никола Манојловић из „ОШ Свети Сава“ са 148 кругова. Са укупним резултатом од 343 круга прво место екипно је освојио тим из ОШ „Димитрије Давидовић“ (Алекса Николић – 162 круга, Павле Пејов – 97 кругова, и Лазар Лазаревић – 84 круга). Друго место освојили су ученици школе „Бранислав Нушић“ (Андреј Живковић – 91 круг, Младен Кијачић – 82 круга, Ђорђе Кијачић – 37 кругова).

Кристина Радојичић из ОШ „Иво Андрић“ из Радинца победила је у категорији пионирки са 81 кругом, испред Анастасије Ристић са 31 кругом и Александре Савић са 29 кругова, обе из ОШ „Бранислав Нушић“. Само ОШ „Бранислав Нушић“ је имала екипу пионирки (Анастасија Ристић – 31 круг, Александра Савић – 29 кругова, Кристина Живић – 14 кругова = укупно 74 круга).

У омладинској конкуренцији златну медаљу освојио је Лазар Бељић из Техничке школе са 257 кругова. И сребрну медаљу освојио је ученик исте школе, Немања Адамовић са 253 круга, а бронзану Лазар Суботић из Гимназије са 250 кругова. Омладинску екипу имала је једино Техничка школа (Лазар Бељић – 257, Немања Адамовић – 250 и Немања Живојиновић – 239 = укупно 749 кругова).

Ученица Медицинско-фармацеутске школе „Света Петка“ Анђела Радојичић са 269 кругова освојила је златну медаљу у конкуренцији омладинки. Преостала два места на постољу окупирале су ученице Гимназије са 257 кругова. Бољу последњу серију је имала Наталија Тасић, па је њој припала сребрна медаља, а Наталији Јовановић бронзана. Екипа Гимназије је освојила прво место са укупних 739 кругова (Наталија Тасић – 257, Наталији Јовановић – 257, Катарина Миловановић – 225). Друга је била екипа Медицинско-фармацеутске школе „Света Петка“ са 565 кругова (Анђела Радојичић – 269, Даница Стојановић – 187, Клара Рибак – 109).

Првопласирани појединци и екипе стекли су право учешћа на окружном такмичењу најбољих стрелаца у конкуренцији основних и средњих школа, које ће се одржату у Смедереву, 12. октобра.

Пет дана касније, 17. октобра, на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево одржаће се прво коло Купа Стрељачког савеза Србије у А програму (јуниорске и сениорске категорије), најављују из Стрељачке дружине Смедерево.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.