ЦРВЕНИ КРСТ СМЕДЕРЕВО: У СЕПТЕМБРУ ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 25О ЈЕДИНИЦА КРВИ

Црвени крст Смедерево је у септембру реализовао 4 редовне акције добровољног давања крви, сваког понедељка у Центру за културу, током којих је прикупљено 252 јединице крви, саопштено је из ове хуманитарне организације.

Из смедеревског Црвеног крста подсећају и да се 29. септембар обележава као Светски дан срца, ове године под слоганом „Свим срцем за здраво срце”.

-Црвени крст Смедерево је, због тренутне епидемиолошке ситуације, обележио Светски дан срца уз све прописане мере заштите. Грађанству је подељен едукативни материјал који се односи на побољшање здравља и очување здравог срца. Светски дан срца је установљен 2000. године, са циљем да информише људе широм света да су болести срца и крвних судова водећи узрок смрти. Сваке године у свету 17,9 милиона људи умре као последица болести срца и крвних судова, а процењује се да ће до 2030. године тај број порасти на 23 милиона. Светска федерација за срце упозорава да најмање 85% превремених смртних исхода може да се спречи контролом главних фактора ризика (пушење, неправилна исхрана и физичка неактивност) – саопштено је из Црвеног крста Смедерево.

СДН

 

Comments are closed.