СТРЕЉАШТВО: ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У СМЕДЕРЕВУ

После финала Купа Србије које је одржано прошле суботе на стрелишту у Смедереву овог викенда одржаће се и државно првенство ваздушним оружјем у Б програму. За такмичење је пријављено више од 200 стрелаца из 37 клубова. Стрељачка дружина „Смедерево“ наступа са 15 стрелаца који се такмиче појединачно и екипно, најављују из Стрељачке дружине Смедерево.

Прошле суботе у Смедереву је одржано Финале Купа Стрељачког савеза Србије за млађе категорије (Б програм), а већ овог викенда млади стрелци из свих крајева државе поново ће се окупити на стрелишту у Спортској хали где ће бити одржано и Првенство Србије стандардним ваздушним оружјем у Б програму (кадетски и млађејуниорски узраст).
Наступ на државном првенству стрелци су стекли учешћем и испуњавањем квалификационих норми на регионалним првенствима. Такмичиће се 206 стрелаца из 37 клубова, па је због великог броја учесника Првенство подељено у два дана. У суботу су на програму такмичења ваздушном пушком, а у недељу ће се таленти српског стрељаштва борити за титуле шампиона државе ваздушним пиштољем. Оба дана квалификације почињу у раним јутарњим часовима. Финални програм у суботу почиње у 16, а завршава после 18 часова, борбом за медаље млађих јуниорки пушком. Финала пиштољем су на распореду у недељу између 15.30 и 17:00 часова.
Стрељачка дружина „Смедерево“ била је најуспешнији клуб на Првенству Централне Србије у Б програму, које је одржано крајем фебруара у Нишу, са освојених 8 одличја: 6 појединачних медаља и 2 екипне титуле. Златне медаље су освојили ваздушним пиштољем Душан Бојић, у млађејуниорској категорији и Анђела Радојичић, у категорији кадеткиња ваздушном пушком. Сребрну медаљу ваздушном пушком освојио је Лазар Суботић у категорији кадета, док је у категорији млађих јуниора освојио бронзану, као и Анђела Радојичић. Лука Миливојевић је такође, освојио бронзу за млађе јуниоре ваздушним пиштољем.
Ваздушном пушком екипа кадеткиња СД „Смедерево“ је првак Централне Србије, док су у категорији млађих јуниорки вицешампионке.
На државном првенству наш клуб имаће екипе у категоријама кадета и млађих јуниора пиштољем, а ваздушном пушком у категоријама кадета и кадеткиња, млађих јуниорки и млађих јуниора. Појединачно наступају Алекса Николић, Петар Костић, Лука Миливојевић, Душан Бојић, Катарина Миловановић (сви ваздушни пиштољ), Наталија Јовановић, Ивона Бојић, Анђела Радојичић, Наталија Тасић, Никола Манојловић, Лазар Поповић, Лазар Суботић, Лазар Бељић, Немања Живојиновић и Немања Адамовић (сви ваздушна пушка).

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.