СКУПШТИНА ГРАДА: НОВА КАДРОВСКА РЕШЕЊА

На другој седници Скупштине града у овом сазиву, одборници су изгласали низ нових кадровских решења, па су тако именовани нови вршиоци дужности појединих предузећа и установа. Вршилац дужности директора ЈП „Тврђава“ уместо Горана Јовшића, биће Младен Савић, иначе досадашњи директор ЈП „Спортски центар“, а њега ће у овом предузећу заменити Бранислав Вучковић. На чело ЈП „Паркинг сервиса“ враћа се Никола Матејић, а Дом здравља ће од сада водити др Олгица Обрадовић, док ће њен заменик остати Првослав Недељковић. Такође, изгласано је да главни градски урбаниста буде Владислава Живановић-Ристовић. У склопу кадросвских промена, именовани су и председници надзорних и управних одбора појединих предузећа и сутанова.

Одборници су усвојили и низ тачака које се тичу области финансија, међу којима су предлог одлуке о завршном рачуну града за претходну годину, извештај независног ревизора, такође, за прошлу годину, као и информацију о оствареним приходима и расходима буџета за првих шест месеци текуће године. Према речима Славише Стошића, члана Градског већа за финансије, остварење буџета за прву половину ове године је 44 одсто, а на смањења прилива средстава основних прихода попут пореза и доприноса, утицала је актуелна епидемилошка ситуација, односно мере Владе Србије којима је предвиђено да обавезе правних лица буду на „чекању“ и да се њихово плаћање одложи за јануар наредне године. Такође, усвојене су и информације које се односе на пословање јавних предузећа у прошлој и првом тромесечју ове године, као и ликвидациони извештаји Диркције и Туристичке организације.

Нови сазив парламента усвојио је и нови Пословник о раду Скупштине града Смедерева, што су опозициони одборници поздравили, изневши, ипак, низ одређених замерки на поједине његове тачке, али уз наду да ће се функционисање овог законодавног тела у разликовати од рада у претходном периоду.

Одборници су, пре дискусије по дневном реду обавештени о формирању три нове одборничке групе: Уједињена демократска Србија – Кључ промена – За наше Смедерево – др Иван Стевановић, Метла – професор Небојша Јовановић и Српског патриотског савеза.

На почетку седнице констатован је престанак мандата одборницима који су у међувремену изабрани или постављени на неке од извршних функција, а минутом ћутања одата је пошта Биљани Стојковић, која је преминула непосредно пошто је изабрана за одборницу града Смедерева.

Ј.В.

фото: СД новине

 

Comments are closed.